RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

t6exhp dual aileron servos

Reply
Old 04-04-2009, 05:04 PM
  #1
bryon
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Location: Niangua, MO
Posts: 23
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default t6exhp dual aileron servos

I got a used futaba t6exhp radio got the manual too can u set up a plane with dual aileron servos without a y-harness i cant figure it out the programing if you can thanks Bryon
bryon is offline  
Reply With Quote
Old 04-04-2009, 10:16 PM
  #2
BuschBarber
 
Join Date: Jan 2002
Location: Rochester, NY
Posts: 4,756
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: t6exhp dual aileron servos

I am not familiar with that radio. Generally, if it is a computer radio, you would use the Flapperon program to mix channels 1 and 6. If it is not a computer radio then I know Futaba makes a device like the JR Matchbox that you would connect to the Aileron channel and then connect both Aileron servos to the Matchbox. It allows you to connect up to 4 servos to one channel and Match them for Neutral, End Points, and Servo Direction. It is much more reliable than a Y harness and much more versatile.
BuschBarber is offline  
Reply With Quote
Old 04-04-2009, 11:18 PM
  #3
bryon
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Location: Niangua, MO
Posts: 23
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: t6exhp dual aileron servos

Dumb me i goofed i was trying to use ch 1 and 5 it works thanks BuschBarber Bryon
bryon is offline  
Reply With Quote
Old 06-28-2009, 07:13 AM
  #4
Kody the Bear
 
Join Date: May 2009
Location: Potterville, MI
Posts: 7
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: t6exhp dual aileron servos

Hello, guys... I'm new to the programmable radios and I need some direction, please.
My manual isn't very helpful, so I thought I'd try the "go to" guys.
I have a Spektrum 7chnl and I would like to program Flaporons using 2 airlon servos.
The radio came with a AR6100 6chnl rec'vr. I have seen some articles on using the Aux-2 chnl for this, but my rec'vr is 6 chnl with only one aile port :-(
My question is: can I use chnl 5 [[gear] to install one of the aile sx and program it to use the flaporon function?
Thx for your input.
Kody
Kody the Bear is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 04:12 PM.