RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

Help Help !

Reply

Old 04-01-2002, 12:44 AM
  #1  
bhouck
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2002
Location:
Posts: 66
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Help Help !

i have my new JR662 radion in my palne. Iam trying to use the flaperon mode on my radio, but i vant get it to work right
iam getting the wrong delections on the ailerons, i set the radio up as per instructions with a servo plugen in the aile channel
the other plugged into the aux1 channel ... what am i doing
wrong ? if anyone can help i sure do need it ! thanks
bhouck is offline  
Reply With Quote
Old 04-01-2002, 01:36 AM
  #2  
figueroa
My Feedback: (22)
 
figueroa's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Punta Gorda, FL
Posts: 1,270
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Help Help !

You might try reversing the servo direction . Try it on one then the other. You can also try reversing the plugs on your rx.
jef
figueroa is offline  
Reply With Quote
Old 04-01-2002, 01:44 AM
  #3  
bhouck
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2002
Location:
Posts: 66
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default JR RADIO

I got ailerons now but when i throw tje flap switch
bot ailerons deflect up ? iam pulling the flap switch back torwards me , does that make a diff ? thanks
bhouck is offline  
Reply With Quote
Old 04-01-2002, 01:53 AM
  #4  
figueroa
My Feedback: (22)
 
figueroa's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Punta Gorda, FL
Posts: 1,270
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Help Help !

I am not familiar with your radio, there should be a way to program the flaps to go down . Check your program menu for flap set up. It sounds like you are in spoilaron mode.
jef
figueroa is offline  
Reply With Quote
Old 04-01-2002, 02:07 AM
  #5  
bhouck
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2002
Location:
Posts: 66
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default jr radio

I still cant figure it out... i tried everything i can see to try.
bhouck is offline  
Reply With Quote
Old 04-01-2002, 05:28 PM
  #6  
iflyrc24
Senior Member
My Feedback: (5)
 
iflyrc24's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Galloway, OH
Posts: 324
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Help Help !

bhouck
I don't have a 662 but I do have a few 642's. In your flap setup menu there will be a 0 and 1 switch position, When you pull your flap switch you should be able to set the travel adj to plus or minus a pecent of throw from 0% to 150%. When the switch is pushed away it should be set at 0% and pulled set at what ever amount you want on the flaps.

If you reversed the aileron and flap servos I think you will have to use the -% side of the travel adjustment on the flaps. If you have +% throw with the flap servo reversed they will go up.

Instead of reversing the wing servos you may want to flip the horns to the other side of the servos which is easier than trying to make everything work backwards.

Hope this helps
DEG
iflyrc24 is offline  
Reply With Quote
Old 04-02-2002, 03:15 AM
  #7  
bhouck
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2002
Location:
Posts: 66
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default thanks

I'll give it a try thanks very much, i notice when i scroll through
the FLP menu i find the delta wing on, ? i cannot turn it off.
or does it turn off by itself when i switch to FLP on ?
iam still confused.... B
bhouck is offline  
Reply With Quote
Old 04-02-2002, 04:21 AM
  #8  
bhouck
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2002
Location:
Posts: 66
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default got it......!

Thanks for your help, without it i would have not dug around some more, i did and i figured it out. Thanks a bunch, happy flying BH
bhouck is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service