RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

Problems with Bluebird 620MG and Spectra 2.4

Reply

Old 04-13-2010, 01:47 PM
  #1  
joebob
Thread Starter
My Feedback: (14)
 
joebob's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Crestview, FL
Posts: 759
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Problems with Bluebird 620MG and Spectra 2.4

I've been rigging out a new profile plane and decided to try some of the Bluebird 620MG servos for it. I'm using a Futaba 9C w/ Hitec Spectra module and an Optima 7 rx, A123 1100mah rx pack. I've used this setup with different servos on other planes without any problems. After getting everything plugged in, I started testing all the surfaces. What I got was terrible glitching problems, if you can call it glitching. The surfaces might move, and they might not. If they did move, sometimes they were delayed by a second or so. Almost like I was getting lockouts or something. But this is 2.4, so that shouldn't happen! Thought maybe my battery was low, so I charged it up and tried again. Same thing. For grins, I tried another 2.4 reciever with the same results. I finally switched back to 72Mhz and the problem cleared up - mostly. 2 of the 620MGs would skip quite a bit if I moved the stick from full one way to full the other. The other 3 seemed to work OK. However, ALL of them were flaky on 2.4... I also tried a Hitec 475 in the same channel and it ran smoothly.

The strange thing is, when I was installing the servos and initially adjusting the surfaces, they all seemed to work fine by themselves. It was only when I got everything hooked up and working together that the problems showed up.

Question is, do Bluebirds have a problem with 2.4, and if so, what is different about the signal to the servo that would cause that?

joebob is offline  
Reply With Quote
Old 04-13-2010, 03:09 PM
  #2  
Hauling-A
Senior Member
My Feedback: (7)
 
Hauling-A's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Port Orchard, WA
Posts: 132
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Problems with Bluebird 620MG and Spectra 2.4

I'm running the BMS 373MG's on 2.4GHz without any problems. Using a AR500 Spektrum Rx, AR6100 Spektrum Rx, AR6200 Spektrum Rx. DX-7 or JR X9303 Tx.

Jim
Hauling-A is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service