RC Rock Crawlers The official rock crawling forum right here on RCU. Rock Crawler Trucks Rule!

redcat rs10

Reply
Old 01-20-2014, 07:22 PM
  #1
zackS30
Thread Starter
 
zackS30's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Peoria, AZ
Posts: 1,061
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Question redcat rs10

Ive got an rs10 crawler and while its done just about everything ive made it do I think my esc is going out.... While turning it does this retarded start stall start stall start stall like, a new driver learning to drive a standard trans.

Ive whoever is kind enough to not see that this a redcat cralwer and not be like eh and scroll past(i know redcats not really a favorite but I like em ) if ur not familiar with it, it runs off 2 motors both located on the axles they are a 380can I THINK and I wanna say they r 70t brushed motors.
So I need an esc that will push 2 motors like this and be able to run on a 2s lipo..

All help and advice is as always GREATLY appreciated

They r 390 cans and 70t. God I fail so hard it would help if I new what I had in my own car I guess!

Last edited by zackS30; 01-20-2014 at 07:36 PM. Reason: corrected info given bcuz I fail, hard.
zackS30 is offline  
Reply With Quote
Old 01-21-2014, 04:30 AM
  #2
KID_EVIL!
 
KID_EVIL!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: welland, ON, CANADA
Posts: 658
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

My brother had the same kind of problem when he went 4WS. A BEC fixed him up. problem was that power was being spread to too many places. I don't know what all you are running but this may be something to look at.....


KID EVIL!
KID_EVIL! is offline  
Reply With Quote
Old 01-21-2014, 06:24 AM
  #3
zackS30
Thread Starter
 
zackS30's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Peoria, AZ
Posts: 1,061
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Ive locked the rear steer for now my rear servo stripped and my front servo motor died. So I got a exi servo in it.
zackS30 is offline  
Reply With Quote
Old 01-25-2014, 08:32 PM
  #4
zackS30
Thread Starter
 
zackS30's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Peoria, AZ
Posts: 1,061
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Nobody knows a good dual motor brushed esc?
Rc4wd makes one called the outcry but idk how to read the specs on it idk what to look for.
zackS30 is offline  
Reply With Quote
Old 01-25-2014, 11:22 PM
  #5
1320Fastback
 
1320Fastback's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Northern Occupied Mexico, CA
Posts: 998
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Novak Rooster Crawler esc.
1320Fastback is offline  
Reply With Quote
Old 01-26-2014, 09:04 PM
  #6
zackS30
Thread Starter
 
zackS30's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Peoria, AZ
Posts: 1,061
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

That can handle a 2s 5000mah lipo?
Do u know what motors it can handle?
Thank you.

I looked it up, it seems to be only 1 motor I need a dual motor esc.

Last edited by zackS30; 01-26-2014 at 09:11 PM.
zackS30 is offline  
Reply With Quote
Old 01-27-2014, 05:42 PM
  #7
1320Fastback
 
1320Fastback's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Northern Occupied Mexico, CA
Posts: 998
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

It can handle 2s, the capacity is irreverent.

Handles 2 motors from 35-55 turns.
http://www.teamnovak.com/products/es...oster_crawler/

Ive been using one in my RS10 for a few years now.

Last edited by 1320Fastback; 01-27-2014 at 05:45 PM.
1320Fastback is offline  
Reply With Quote
Old 01-29-2014, 12:47 PM
  #8
Jado 6
 
Join Date: Feb 2010
Location: Sacramento, CA
Posts: 122
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Any decent esc can handle 2s lipo, & run 2 motors. Do you want dig? Cuz if ya do, then you can use a single esc & an electronic dig, Or, a dual motor esc. But an fxr or sidewinder will do nicely for ya. Lets ya run 3s too, unlike the rooster. Not to mention, castle & tekins stuff seems to be superior to novak's. Especially these days.
Jado 6 is offline  
Reply With Quote
Old 01-29-2014, 06:03 PM
  #9
zackS30
Thread Starter
 
zackS30's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Peoria, AZ
Posts: 1,061
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Ok ill give em all a good look over
Sidwinder is castle and fxr is tekin?
zackS30 is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 12:02 PM.