Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 7 of 7

  1. #1

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    O Fallon, MO
    Posts
    4
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    Mato Sherman Lights Flash Won't Run

    I'm brand new to R/C tanks. I have a used Mato Sherman. It did not come with the original transmitter so I purchased a Sender radio control box and appropriately assigned crystals. The lights constantly flash when I turn on the tank power. The tank will not start nor run. Here is a picture of the connections. This is how the wire connections were set when I received the tank. It does not have a smoke generator so I imagine that's why I have open plugs. The tank front is at the top of the picture. The 2 red wires at the lower right of the brown board are the speaker wires. The yellow wires lead to the speaker volume control. Is anyone able to me tell if I have any wires out of place? Thanks!

    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Ay76143.jpg 
Views:	2 
Size:	133.8 KB 
ID:	1822871  

  2. #2
    Buckeye36's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Egg Harbor Township, NJ
    Posts
    1,830
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Mato Sherman Lights Flash Won't Run



    I believe the Sender radio is for HL tanks, not sure if it will work with a Mato.

    Tam Tiger 1, Tam Sherman M4(105), Tam Jagdpanther G1
    ElMod Jagdpanther G2, ElMod KV-1E, ElMod StuG 40 G

  3. #3

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Flint, MI
    Posts
    208
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Mato Sherman Lights Flash Won't Run

    PM sent, I have the right radio
    Armorcreations.weebly.com

  4. #4

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    O Fallon, MO
    Posts
    4
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Mato Sherman Lights Flash Won't Run

    Just want to confirm with you two that you both see nothing wrong with my circuit boards and that it's a transmitter compatability issue? I'm still mystified about the flashing lights that don't stop. From what little information there is in the thin instruction book, I thought the lights should stop flashing after approximately 5 seconds. Is the flashing caused by a lack of a crystal ( I've turned the tank power on without the crystal in) and or a crystal imcompatible with the system?

    Bad radio crystals. Sounds like the British 1st Airborne radios at Arhnem in 1944!

  5. #5

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Flint, MI
    Posts
    208
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Mato Sherman Lights Flash Won't Run

    I'm not sure about the board wiring as mine blew after a short period and that was 3 years ago. As far as the flashing lights they will continue to flash until the tank fires up then after 5 seconds they go out. Buckeye is right on the sender radio, the functions are different from Mato

    Mike EOT
    Armorcreations.weebly.com

  6. #6
    yellowshaker's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    bayonne, NJ
    Posts
    4,099
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Mato Sherman Lights Flash Won't Run

    Best thing to do is try the correct radio. If all else fails, you can always upgrade the electronics in the Mato to make it run much better.

  7. #7
    swathdiver's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Port Saint Lucie, FL
    Posts
    5,030
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Mato Sherman Lights Flash Won't Run


    ORIGINAL: Jasonvhees

    I'm still mystified about the flashing lights that don't stop.*
    They're supposed to flash until the "engine" is started up. Since you have the wrong radio, the tank is not getting any signal to start up.
    If we ever forget that we are One Nation Under God, then we will be a nation gone under. - Ronald Reagan


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 07:25 PM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.