Redcat Racing Support Moderated Support Forum for all Redcat Racing Cars, Trucks & Buggies

Tornado S30 Problem:

Reply
Old 05-27-2011, 10:41 PM
  #1
iVolkswagen
Thread Starter
 
Join Date: May 2011
Location: , AL
Posts: 2
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Tornado S30 Problem:

Hello all.
I am new to this scene and just bought a Tornado S30 to get started into it.
Well I received it today, and right off the bat, it isnt working. I popped brand new batteries into everything, and turned everything on...but nothing happened. No steering or throttle.

So I look deeper and I notice the servo cables arent plugged into the receiver. (d'oh!) I plug them in (In what I think are the right places, because the receiver has no markings at all.) and power it up.
Still nothing.

So what could be the issue? Two bad servos?? Or am I just making a beginners mistake?

Thanks for your time. Any help is appreciated!!

iVolkswagen is offline  
Reply With Quote
Old 05-28-2011, 05:57 AM
  #2
JTuepker1
 
Join Date: Jan 2011
Location: St. Peters, MO
Posts: 236
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Tornado S30 Problem:

Channel one should be the steering servo and channel two is throttle.
JTuepker1 is offline  
Reply With Quote
Old 05-28-2011, 04:15 PM
  #3
nitrosportsandrunner
 
nitrosportsandrunner's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: skowhegan, ME
Posts: 9,502
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Tornado S30 Problem:

the servo wires have 3 parts, pos, neg and signal. if you plugged them into the reciever backwards, then the servos wont get any signal from the reciever.

also, is the crystal installed in the reciever?

can you post a pic of the reciever?
nitrosportsandrunner is offline  
Reply With Quote
Old 05-28-2011, 06:51 PM
  #4
ehroof
 
Join Date: Feb 2006
Location: howard beach, NY
Posts: 16,490
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Tornado S30 Problem:

i know this sounds funny but you did put 4 batteries in the receiver pack right? i have seen people just put 2 in it and not take the pack holder out. If you have a 2.4 system you may have to rebind it.
ehroof is offline  
Reply With Quote
Old 05-30-2011, 11:25 PM
  #5
iVolkswagen
Thread Starter
 
Join Date: May 2011
Location: , AL
Posts: 2
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Tornado S30 Problem:

Thanks for the replies, everybody. Turns out both the servos were bad. Replaced them with some Futabas, and we are good to go! She's running great.
iVolkswagen is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 01:09 PM.