Redcat Racing Support Moderated Support Forum for all Redcat Racing Cars, Trucks & Buggies

WIRELESS BINDING ?

Reply
Old 08-31-2011, 06:07 AM
  #1
rootbeerslop
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2011
Location: , NC
Posts: 54
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default WIRELESS BINDING ?

I did not get a cable to bind my remote with. Can someone tell me the proper procedure for wireless binding?

I see the button on the remote, and there is a teeny tiny one on the receiver, now what ?

I've looked on Youtube, but all I can find is wired binding, and the instruction manual is wired as well.

Thanks !
rootbeerslop is offline  
Reply With Quote
Old 08-31-2011, 06:27 AM
  #2
nitrosportsandrunner
 
nitrosportsandrunner's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: skowhegan, ME
Posts: 9,502
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: WIRELESS BINDING ?

i believe you need to power up the reciever with a 4-7v battery(plugged into the "batt" slot
then push the button on the Reciever

next, hold down the button on the radio while turning it on.

that should bind the reciever to the radio.

Im kinda guessing, but the only difference between the 2 recievers is that one needs a bind plug and the other has the button. so, the process should be the same, just have the button on the reciever set instead of having a bind plug in.
nitrosportsandrunner is offline  
Reply With Quote
Old 08-31-2011, 06:32 AM
  #3
rootbeerslop
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2011
Location: , NC
Posts: 54
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: WIRELESS BINDING ?

Dang, a 4 - 7v battery? All I got is the AA's that go in it.

Why can't things just "work?"


rootbeerslop is offline  
Reply With Quote
Old 08-31-2011, 08:44 AM
  #4
jeffie8696
 
jeffie8696's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Muscatine, IA
Posts: 5,291
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: WIRELESS BINDING ?

It depends on which system you have. Can you post a photo.
jeffie8696 is offline  
Reply With Quote
Old 08-31-2011, 08:53 AM
  #5
nitrosportsandrunner
 
nitrosportsandrunner's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: skowhegan, ME
Posts: 9,502
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: WIRELESS BINDING ?


Quote:
ORIGINAL: rootbeerslop

Dang, a 4 - 7v battery? All I got is the AA's that go in it.

Why can't things just ''work?''


sorry, i wasnt clear enough.
you can use a 4 "AA" battery holder with a reciever plug, or a 2s lipo with a reciever plug.
if you model is nitro, you can just plug in the reciever pack(whether its a "AA" pack or a nimh pack)
if its an electric model, you will need a battery pack or "AA" holder with a reciever plug
nitrosportsandrunner is offline  
Reply With Quote
Old 08-31-2011, 07:16 PM
  #6
xerxes
 
xerxes's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: cicero, IL
Posts: 716
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: WIRELESS BINDING ?

just plug ur esc recievr lead in2 da bind port on ur reciever & turn da esc on wit da battery attachd.. ur esc puts out da correct voltage needid.
den aftr its binded turn da esc off, plug bak in2 channel 2, & power on
xerxes is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 04:58 PM.