Redcat Racing Support Moderated Support Forum for all Redcat Racing Cars, Trucks & Buggies

Need help, pretty please

Reply
Old 09-27-2011, 05:25 PM
  #1
Weekend Warriors
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2011
Location: Grande Prairie, AB, CANADA
Posts: 68
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Need help, pretty please



Hey guys, me again, i'm the fella with the brande new Earthquake 8e and have blown 3 sets of both front and rear diffs. After making my last post, Redcat sent me two newly shimmed diffs to put in the Quake 8e. It's been sitting on the shelf begging to be used.......ok so put in the new diffs today and went fir a test drive......

Here's the problem now......It lasted about 3 mins, then it act like it was running off of one battery, actually right away i noticed that it would wheelie. After about 2 mins it starts getting slower, and slower, and if you hold the throttle wide open it turns off, just the motor, the steering and the esc fan are still on, but no throttle. Then wait for like 10 secs, then the throttle will work, lots of power for about 30 secs, then starts to drop off again, until it quits.... oh ya, and the right battrery was very hot compared to the left battery, very hot. Has anyone had the stock batteries crap out with very little use??

Anybody with any ideas??? the battreries are stock, fully charged and balanced, they are also damaged free on the outside, and have barely been used,upon start up the esc counts 4 batteries.....

See, still can't get even 5 mins on THIS THING without something breaking, dying, and falling off.................................brand new Earthquake still

Weekend Warriors is offline  
Reply With Quote
Old 09-27-2011, 05:37 PM
  #2
jeffie8696
 
jeffie8696's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Muscatine, IA
Posts: 5,291
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Need help, pretty please

Do you have access to a 4 button charger? that will allow you to discharge the batteries and rechage them to check the capacity.
jeffie8696 is offline  
Reply With Quote
Old 09-27-2011, 05:44 PM
  #3
Weekend Warriors
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2011
Location: Grande Prairie, AB, CANADA
Posts: 68
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Need help, pretty please

i don't, but i'm sure my LHS does.  They are however smart like dumptruck and may not want to help, but will see..

the last charge did only put about 1000 mah, but both batteries did the same. I do have other batteries, but i just changed the connectors to deans
Weekend Warriors is offline  
Reply With Quote
Old 09-27-2011, 06:00 PM
  #4
St33v3
 
Join Date: Dec 2010
Location: Quebec City, QC, CANADA
Posts: 261
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Need help, pretty please

Could it be the thermal protection on the motor/esc?

Did you check motor/esc temp when your EQ stopped?
St33v3 is offline  
Reply With Quote
Old 09-27-2011, 06:02 PM
  #5
St33v3
 
Join Date: Dec 2010
Location: Quebec City, QC, CANADA
Posts: 261
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Need help, pretty please

Oh, just saw that one LiPo gets very hot...

I'd try another set of LiPos.

I wouldn't put that LiPo in any of my RCs

Fire is baaaaaaaad..
St33v3 is offline  
Reply With Quote
Old 09-27-2011, 06:05 PM
  #6
Weekend Warriors
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2011
Location: Grande Prairie, AB, CANADA
Posts: 68
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Need help, pretty please

 yup that' s what i was thinking....... battery is fried......

i have a heatsink and fan on the motor and it wasn't even really warm
Weekend Warriors is offline  
Reply With Quote
Old 09-27-2011, 06:10 PM
  #7
Weekend Warriors
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2011
Location: Grande Prairie, AB, CANADA
Posts: 68
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Need help, pretty please




is there any of knowing using a mutli testor or ?????

the esc counts 4 batteries upon start up, both batteries read about the same in the charger, but haven't tried to charge it yet.........too scrared ;(

Weekend Warriors is offline  
Reply With Quote
Old 09-27-2011, 06:11 PM
  #8
Weekend Warriors
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2011
Location: Grande Prairie, AB, CANADA
Posts: 68
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Need help, pretty please

any way of knowing

opps sorry
Weekend Warriors is offline  
Reply With Quote
Old 09-28-2011, 04:30 PM
  #9
Weekend Warriors
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2011
Location: Grande Prairie, AB, CANADA
Posts: 68
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Need help, pretty please



the hot battery is always the one connected to the main power lead, if you understand what i mean

Weekend Warriors is offline  
Reply With Quote
Old 09-28-2011, 08:10 PM
  #10
St33v3
 
Join Date: Dec 2010
Location: Quebec City, QC, CANADA
Posts: 261
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Need help, pretty please

Example:

"If you look at your truck from behind, the LiPo on the driver's side (left) is very hot and the other one is warm".

If you swap the LiPos "left/right", does the previous driver's side LiPo (now on the right side) still hot?
St33v3 is offline  
Reply With Quote
Old 09-28-2011, 09:01 PM
  #11
Weekend Warriors
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2011
Location: Grande Prairie, AB, CANADA
Posts: 68
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Need help, pretty please

 you know how they are wired in series......the MAIN power line is the black and red with connector, then from there one red wire to the other( 2nd power line) connector with both of them being red.... then obviously it goes one red and one black  to the esc........ anywho with that being said the main power the red and black wires that the battery connects to is always the hot one.... it doesn't matter if swap the batteries around...the primary battery wires are the ones getting hot
Weekend Warriors is offline  
Reply With Quote
Old 09-29-2011, 01:17 PM
  #12
Weekend Warriors
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2011
Location: Grande Prairie, AB, CANADA
Posts: 68
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Need help, pretty please



REALLY, F&^$#%% ME, i changed the connectors to deans and now it won't even come on.........
i believe i wired it exactly as how it was....??
somebody want to explain how it should be wired in series to me in case i messed up. ( i don't think i did, i wired it exactly like the flux 2350....so )
the batteries work great in the other rc's

Weekend Warriors is offline  
Reply With Quote
Old 09-29-2011, 03:34 PM
  #13
St33v3
 
Join Date: Dec 2010
Location: Quebec City, QC, CANADA
Posts: 261
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Need help, pretty please

St33v3 is offline  
Reply With Quote
Old 09-29-2011, 03:36 PM
  #14
St33v3
 
Join Date: Dec 2010
Location: Quebec City, QC, CANADA
Posts: 261
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Need help, pretty please

Is it possible that you inverted your dean connector (+/-) on the "red/red" part?
St33v3 is offline  
Reply With Quote
Old 09-29-2011, 04:24 PM
  #15
Weekend Warriors
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2011
Location: Grande Prairie, AB, CANADA
Posts: 68
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Need help, pretty please



naw it was wired ok , i guess one end must cold shauldered cuz i just gave them a tug again and one end popped off the end of the deans, so probably just a ****ty job that i did......
just gonna eat supper then set up the equipement and fix that and see if i can bring life to this thing...

thank alot guys

Weekend Warriors is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 11:09 PM.