Redcat Racing Support Moderated Support Forum for all Redcat Racing Cars, Trucks & Buggies

My caldera 10e top speed

Reply
Old 05-05-2013, 11:40 AM
  #1
Eg-r
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Location: , CA
Posts: 20
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default My caldera 10e top speed

I've been having many problems with my caldera and I finally got the chance to get it running with no problems
at the moment. I was able to GPS my rc using my iPhone. I've got a top speed of 48mph on a couple try's. I'm running 3a lipo with brushless hobbie 120a esc, tacon 9650 motor and 15t pinion gear. I'm still running the stock 508 program from the esc. I've been having problems not be able to connect to my laptop. Maybe if I can get it to reprogram and try other difference modes. I've try everything on the manual and can't get it to connect . I've even try and different laptop and still nothing. Anybody eles GPS their caldera?
Eg-r is offline  
Reply With Quote
Old 05-05-2013, 12:12 PM
  #2
nitrosportsandrunner
 
nitrosportsandrunner's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: skowhegan, ME
Posts: 9,502
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: My caldera 10e top speed


Quote:
ORIGINAL: Eg-r

I've been having many problems with my caldera and I finally got the chance to get it running with no problems
at the moment. I was able to GPS my rc using my iPhone. I've got a top speed of 48mph on a couple try's. I'm running 3a lipo with brushless hobbie 120a esc, tacon 9650 motor and 15t pinion gear. I'm still running the stock 508 program from the esc. I've been having problems not be able to connect to my laptop. Maybe if I can get it to reprogram and try other difference modes. I've try everything on the manual and can't get it to connect . I've even try and different laptop and still nothing. Anybody eles GPS their caldera?
your speed is respectable.
did you get a temp reading on the ESC/motor? I suspect you could gear it up some. as long as motor temps dont exceed 160.
nitrosportsandrunner is offline  
Reply With Quote
Old 05-05-2013, 02:26 PM
  #3
Eg-r
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Location: , CA
Posts: 20
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: My caldera 10e top speed

No, I don't have a temp gun to check. I was able to use the entire 3s battery and at that point I couldn't put my finger on the motor cause it was soo hot. I forgot to time how long the battery last, but maybe around 30-45min.  It's too tight on the esc so there no way I was able to touch that. What other type of gears can I do for upgrades?
Eg-r is offline  
Reply With Quote
Old 05-05-2013, 03:04 PM
  #4
nitrosportsandrunner
 
nitrosportsandrunner's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: skowhegan, ME
Posts: 9,502
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: My caldera 10e top speed


Quote:
ORIGINAL: Eg-r

No, I don't have a temp gun to check. I was able to use the entire 3s battery and at that point I couldn't put my finger on the motor cause it was soo hot. I forgot to time how long the battery last, but maybe around 30-45min. It's too tight on the esc so there no way I was able to touch that. What other type of gears can I do for upgrades?
finger test doesnt cut it for figuring out what is top gearing. anything over 130 is too hot to keep you finger on, yet that motor can run 160 without damage. I have run a motor upto 190 without damage. 160 is a safe range. I like to keep the ESC alittle cooler...140ish.

Im not sure how big of a pinion gear you can fit on the caldera. but when it comes to gearing up, 2 teeth can make the difference of 2-5mph.
but dont gear up untill you know how hot your ESC/motor are running now.
nitrosportsandrunner is offline  
Reply With Quote
Old 05-08-2013, 01:20 PM
  #5
Eg-r
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Location: , CA
Posts: 20
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: My caldera 10e top speed

Anyone has experience with brushless hobbie lt4 esc? I can't get mine to connect. I'm running window 7 on my computer and only got to connection once. Now I can't change my bad adjustment tune that I was testing.  It there any way to program it back to the stock 508 program
 Manually with the esc?
Eg-r is offline  
Reply With Quote
Old 05-27-2013, 05:49 PM
  #6
Eshore
 
Join Date: Feb 2013
Location: Laurel, DE
Posts: 63
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: My caldera 10e top speed


Quote:
ORIGINAL: Eg-r

I've been having many problems with my caldera and I finally got the chance to get it running with no problems
at the moment. I was able to GPS my rc using my iPhone. I've got a top speed of 48mph on a couple try's. I'm running 3a lipo with brushless hobbie 120a esc, tacon 9650 motor and 15t pinion gear. I'm still running the stock 508 program from the esc. I've been having problems not be able to connect to my laptop. Maybe if I can get it to reprogram and try other difference modes. I've try everything on the manual and can't get it to connect . I've even try and different laptop and still nothing. Anybody eles GPS their caldera?
Here's my vidhttp://www.youtube.com/watch?v=4bcUD1i-ESQwww.youtube.com/watchwith mine reaching speeds around 54mph on a 20T pinion on 3s lipo.

I've now run a 21T pinion with 2s lipo around 47-49mph and above 55mph on 3s.

Eshore is offline  
Reply With Quote
Old 05-27-2013, 05:51 PM
  #7
Eshore
 
Join Date: Feb 2013
Location: Laurel, DE
Posts: 63
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: My caldera 10e top speed


Quote:
ORIGINAL: nitrosportsandrunner


Quote:
ORIGINAL: Eg-r

I've been having many problems with my caldera and I finally got the chance to get it running with no problems
at the moment. I was able to GPS my rc using my iPhone. I've got a top speed of 48mph on a couple try's. I'm running 3a lipo with brushless hobbie 120a esc, tacon 9650 motor and 15t pinion gear. I'm still running the stock 508 program from the esc. I've been having problems not be able to connect to my laptop. Maybe if I can get it to reprogram and try other difference modes. I've try everything on the manual and can't get it to connect . I've even try and different laptop and still nothing. Anybody eles GPS their caldera?
your speed is respectable.
did you get a temp reading on the ESC/motor? I suspect you could gear it up some. as long as motor temps dont exceed 160.
Thanks to Nitrosport, I've got mine running those blazing speeds with a Volcano EPX pro ESC & a 3300kv motor.

Eshore is offline  
Reply With Quote
Old 05-27-2013, 06:17 PM
  #8
nitrosportsandrunner
 
nitrosportsandrunner's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: skowhegan, ME
Posts: 9,502
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: My caldera 10e top speed


Quote:
ORIGINAL: Eshore


Quote:
ORIGINAL: nitrosportsandrunner


Quote:
ORIGINAL: Eg-r

I've been having many problems with my caldera and I finally got the chance to get it running with no problems
at the moment. I was able to GPS my rc using my iPhone. I've got a top speed of 48mph on a couple try's. I'm running 3a lipo with brushless hobbie 120a esc, tacon 9650 motor and 15t pinion gear. I'm still running the stock 508 program from the esc. I've been having problems not be able to connect to my laptop. Maybe if I can get it to reprogram and try other difference modes. I've try everything on the manual and can't get it to connect . I've even try and different laptop and still nothing. Anybody eles GPS their caldera?
your speed is respectable.
did you get a temp reading on the ESC/motor? I suspect you could gear it up some. as long as motor temps dont exceed 160.
Thanks to Nitrosport, I've got mine running those blazing speeds with a Volcano EPX pro ESC & a 3300kv motor.

glad to hear you got the speed you wanted.
nitrosportsandrunner is offline  
Reply With Quote
Old 05-27-2013, 06:36 PM
  #9
Eshore
 
Join Date: Feb 2013
Location: Laurel, DE
Posts: 63
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: My caldera 10e top speed


Quote:
ORIGINAL: nitrosportsandrunner


Quote:
ORIGINAL: Eshore


Quote:
ORIGINAL: nitrosportsandrunner


Quote:
ORIGINAL: Eg-r

I've been having many problems with my caldera and I finally got the chance to get it running with no problems
at the moment. I was able to GPS my rc using my iPhone. I've got a top speed of 48mph on a couple try's. I'm running 3a lipo with brushless hobbie 120a esc, tacon 9650 motor and 15t pinion gear. I'm still running the stock 508 program from the esc. I've been having problems not be able to connect to my laptop. Maybe if I can get it to reprogram and try other difference modes. I've try everything on the manual and can't get it to connect . I've even try and different laptop and still nothing. Anybody eles GPS their caldera?
your speed is respectable.
did you get a temp reading on the ESC/motor? I suspect you could gear it up some. as long as motor temps dont exceed 160.
Thanks to Nitrosport, I've got mine running those blazing speeds with a Volcano EPX pro ESC & a 3300kv motor.

glad to hear you got the speed you wanted.
Hey man I tried that 21T pinion and with just 2s lipo it will move. Its nice for hard dirt or low grass, and heat is still managable.

Eshore is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 07:49 AM.