Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 20 of 20

  1. #1

    valcano s30 wont move help

    I'm a little new but here it goes. I was bashing my valcano s30 and all of the sudden it just started reving high ant wont wove i checked all drive cups and the drive shafts, there all tight if i pick it up and hit the throttle the wheels will move but once on the ground it wont. any help would be greatly appreciated thank you

  2. #2
    zackS30's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    glendale, az
    Posts
    566
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback
    Sounds like the clutch went out...maybe the spring broke or it just burnt out. Its a plastic clutch.
    Axial poison spyder wraith, axial exo terra, axial scx10 honcho, 13 xmods
    Fav. Quote... Only the dead have seen the end of war- plato

  3. #3
    Is there a way to diagnose the clutch without taking it off also if the front center driveshaft grub screw was loose would it just be 2 wheel drive or not move at all

  4. #4
    If the clutch was bad wouldn't it want to take off when I start it

  5. #5
    zackS30's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    glendale, az
    Posts
    566
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback
    Yeah, or its worn down so it doesnt catch right anymore like mine.
    If one of the grub screws is loose tighten it with a bit of BLUE locktite.
    Axial poison spyder wraith, axial exo terra, axial scx10 honcho, 13 xmods
    Fav. Quote... Only the dead have seen the end of war- plato

  6. #6
    I'm having the same problem with my caldera 10e. I pulled the motor and saw that it was rusty so I replaced that and it is still acting the same. Picking it up the wheels will spin, but when it's on the ground the motor acts like the battery is dead, even though I've tried multiple batteries then used the same batteries on another redcat with zero issues. Neither the stock nimh or a 2000mah Lipo battery works. Please help before I start buying new esc and or programming card for no reason.

  7. #7
    zackS30's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    glendale, az
    Posts
    566
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback
    So u replaced the motor but it still doesnt work?
    And the same batteries work im another car?
    Sounds like the esc is either dead or it needs reprogramming. Does your remote have endpoint adjustments? Maybe they got moved by accident and jusy need to be turned back up?
    Axial poison spyder wraith, axial exo terra, axial scx10 honcho, 13 xmods
    Fav. Quote... Only the dead have seen the end of war- plato

  8. #8
    Nightwolfe, sounds like you esc is bad and it's cogging.

  9. #9
    I've ordered 60a esc instead since the motor I installed has a 60 amp draw. Also a 3s 5000mah 20c Lipo, which I don't believe will cause any over heating issues since the esc and motor have Will have been upgraded. I'll have to search the forums as to what cogging is since I'm unfamiliar with this term. Will keep posted if that is not the problem.

  10. #10
    zackS30's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    glendale, az
    Posts
    566
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback
    Cogging is I belive is when ur over geared, and the motor makes the gears sort of jump back and forth making a noise at low speeds.
    Axial poison spyder wraith, axial exo terra, axial scx10 honcho, 13 xmods
    Fav. Quote... Only the dead have seen the end of war- plato

  11. #11
    ok guys i replaced the clutch with a aluminum one. and still it wont move just revs, all grub screws are tight i even took the middle gear box out and inspected that what about that nut and spring that goes on the spur gear i believe it the slipper plates but not sure this is getting verry irritating

  12. #12
    zackS30's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    glendale, az
    Posts
    566
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback
    will it roll? Do the driveshafts spin and the truck not move?
    If the drive shafts spin but it doesnt move then maybe ur problem is in the diffs?
    Axial poison spyder wraith, axial exo terra, axial scx10 honcho, 13 xmods
    Fav. Quote... Only the dead have seen the end of war- plato

  13. #13
    I was messing with that nut on that spur gear the one that has the spring behind it and I got it working but then it started doing the same thing after a tank what is that called do you know

  14. #14
    I was messing with that nut on that spur gear the one that has the spring behind it and I got it working but then it started doing the same thing after a tank what is that called do you know

  15. #15
    zackS30's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    glendale, az
    Posts
    566
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback
    So the nut on the spur came loose? Or on the pinion? Either way if its coming loose put a few dabs of blue loc-tite on it.
    I have a tornado s30 andd ive been all over the transmission and the only nut ive seen with a spring on it is on the shifter. But the volcano is single speed.
    Axial poison spyder wraith, axial exo terra, axial scx10 honcho, 13 xmods
    Fav. Quote... Only the dead have seen the end of war- plato

  16. #16
    I'll post a pic in the morning but if your looking at the single speed transmission right behind the spur gear there is a really thin nut with a spring

  17. #17
    It's the steel differential gear set you can see the part at redcat racing

  18. #18
    Click image for larger version. 

Name:	$_35.JPG 
Views:	7 
Size:	7.6 KB 
ID:	1999224that little silver nut with the spring is that a sliipper plate?

  19. #19
    zackS30's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    glendale, az
    Posts
    566
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback
    I would guess so. Have u tried tightening it and using loctite
    Axial poison spyder wraith, axial exo terra, axial scx10 honcho, 13 xmods
    Fav. Quote... Only the dead have seen the end of war- plato

  20. #20
    No I will though thanks for all the help


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 08:04 AM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.