Redcat Racing Support Moderated Support Forum for all Redcat Racing Cars, Trucks & Buggies

Did I break my diff

Reply
Old 06-29-2014, 07:15 PM
  #1
breadmantripp
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 30
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Did I break my diff

Rolled my backdraft 3.5 real good 2day. Checked it out cause it went flyin end over end a couple times. Every thing looked good but when I gave it a push while it wasn't running 2 see if it rolled alright I noticed a clicking sound comin from the front wheels. Now I can spin the wheels when off the ground and not get the sound, of course the drive shaft isn't spinning, but when I roll it on the ground the front wheels click. Started it up anyway, ran it, and it seemed 2 run fine. Couldn't hear the clicking but the engine might have been drowning it out. Anyway I am jus curious to see if any1 would now what clicking noise is? My guess is I messed up the diff and it's only a matter of time before it gives out.
breadmantripp is offline  
Reply With Quote
Old 06-29-2014, 08:21 PM
  #2
collector1231
Moderator
 
collector1231's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: A place in a place.
Posts: 4,101
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

It sounds like you did mess up the front diff. Although, it is odd it did that after rolling it.
collector1231 is offline  
Reply With Quote
Old 06-30-2014, 05:55 PM
  #3
zackS30
 
zackS30's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Peoria, AZ
Posts: 1,061
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Check the grub screws maybe one came loose
zackS30 is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 09:51 PM.