Redcat Racing Support Moderated Support Forum for all Redcat Racing Cars, Trucks & Buggies

RS10xt issue with esc calibration

Reply
Old 11-15-2014, 05:45 PM
  #1
jim_w
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 2
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RS10xt issue with esc calibration

There's no SEL button (on the esc) to calibrate the xmitter to the esc. Has one little DIP switch on the side, but it has no affect on anything. It won't run in reverse at all. I bought it used for my grandson. When I tried it out, it wasn't working in reverse but I just figured it was a calibration issue and wasn't worried. Well now I'm kicking myself in the arse! Anyone have any input?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20141115_115439.jpg
Views:	55
Size:	2.20 MB
ID:	2047632   Click image for larger version

Name:	20141115_115456.jpg
Views:	56
Size:	2.14 MB
ID:	2047633   Click image for larger version

Name:	20141115_115514.jpg
Views:	46
Size:	2.05 MB
ID:	2047634  
jim_w is offline  
Reply With Quote
Old 11-15-2014, 11:54 PM
  #2
zackS30
 
zackS30's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Peoria, AZ
Posts: 1,061
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Did u check the end points on the remote? Maybe they were adjusted to no reverse for some reason.
zackS30 is offline  
Reply With Quote
Old 11-16-2014, 07:47 AM
  #3
jim_w
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 2
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Quote:
Originally Posted by zackS30 View Post
Did u check the end points on the remote? Maybe they were adjusted to no reverse for some reason.
I have all EP adjustments at 100%...both channels.

I've never owned a ESC that I couldn't figure out how to calibrate the throttle trigger to the ESC!! Simply put, there is no way to get the esc into calibration mode (that I can find).

Thank you Zack for your reply...any other suggestions?

Jim

Last edited by jim_w; 11-16-2014 at 07:50 AM.
jim_w is offline  
Reply With Quote
Old 11-16-2014, 04:21 PM
  #4
zackS30
 
zackS30's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Peoria, AZ
Posts: 1,061
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

http://www.redcatracing.com/E401?sc=17&category=21774
zackS30 is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 07:33 PM.