Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 12 of 12

  1. #1

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Stansbury, UT
    Posts
    14
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    Throttle Pull Rod

    I have this funny noise coming out of my throttle pull rod i think its where it hooks up to the servo if anyone knows what's up with it i would appreciate it...



    I think it could be my servo...

  2. #2

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    howard beach, NY
    Posts
    16,490
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Throttle Pull Rod

    maybe the gears are stripped inside, does it make the noise when you give it throttle or break, sounds like smething skipping??? or is it a humm, the humm is normal especially when you give it brake.
    125 characters and 2 lines is not enough to list my RC obsession!!!

  3. #3
    Popper252's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Tallahassee, FL
    Posts
    1,005
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Throttle Pull Rod

    Check to make sure your glow plug isn't running too hot otherwise it may interfere with your reciever. Also check the flux capicitor, sometimes those get out of whack. But seriously... Is the noise coming from the servo itself? Maybe you have a stripped gear in the actual servo motor? Baisically what ehroof said. Let us know.
    Tornado Xp

  4. #4

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Stansbury, UT
    Posts
    14
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Throttle Pull Rod

    its like the servo goes sometimes and other times i have to push it first car so i don't understand do you thing i should buy new servo or have any suggestions

  5. #5
    Popper252's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Tallahassee, FL
    Posts
    1,005
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Throttle Pull Rod

    Is your throttle control on your radio not set correctly? Maybe when you have it turned on the brakes are engaged and that's why you have to give it a push? In short turn the little knob on your radio that says "Th Trim" to the point where the car sits still while ideling but not too much so it'll still roll freely with out the brakes being engaged. I'm not sure if that's your problem or not but it could be a possibility.
    Tornado Xp

  6. #6
    Popper252's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Tallahassee, FL
    Posts
    1,005
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Throttle Pull Rod

    Now that I think about it, when you said your servo goes sometimes and other times you have to push it. It sounds like you have a stripped gear inside the servo. When you're pushing it what you're doing is probably turning it to where the gear in there isn't stripped and then it catches. If you're comfortable with takeing your car apart (which you should get used to) take the servo out and there are four little screws on the bottom that you have to loosen. Then take the cover off and check the little gears in there. There are a couple of them so make sure you remember the right placement so you can put it back together. Look at those wheels and see if you're missing any teeth.
    Tornado Xp

  7. #7

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Stansbury, UT
    Posts
    14
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Throttle Pull Rod

    what do you mean flux capacitor..

  8. #8
    bluecaka69's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    bILLINGS, MT
    Posts
    2,169
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Throttle Pull Rod

    he was just joking there was a thread going on about a redcat employee saying the glow plug caused the radio not to work
    Bodies By Blue-Airbrushes Bring Out The Artist In All Of Us!!
    All About Fun Hobbies

  9. #9

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Stansbury, UT
    Posts
    14
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Throttle Pull Rod

    Thanks Guys the gears were stripped i ordered a new one thanks alot for all your help

  10. #10
    blackdogafd's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    trevor, WI
    Posts
    566
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Throttle Pull Rod

    hey dont ever hesitate to ask questions we are all here to help one another here.
    Team Evolution R/C Racing
    ~REDCAT RACING DEALER~
    \"if you havent broken anything your not running hard enough\"

  11. #11

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Stansbury, UT
    Posts
    14
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Throttle Pull Rod

    i skipped the place where theeth are missing to get me by tell servo shows up

  12. #12
    Popper252's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Tallahassee, FL
    Posts
    1,005
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Throttle Pull Rod

    Haha that's kinda risky, but hey whatever you feel comfortable with
    Tornado Xp


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 07:09 AM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.