Redcat Racing Support Moderated Support Forum for all Redcat Racing Cars, Trucks & Buggies

wont start

Reply
Old 07-30-2006, 02:18 PM
  #1
mason33
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2006
Location: peru, ME
Posts: 29
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default wont start

I just got a volcano stx and during the brake in period it shut off and now it wont start?its getting gas and the igniter has a full charge? what could it be?
mason33 is offline  
Reply With Quote
Old 07-30-2006, 02:28 PM
  #2
Popper252
 
Popper252's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Tallahassee, FL
Posts: 1,005
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: wont start

Check your glow plug. They usually die out within the break in period.

To do that just unscrew it from the engine block and plug it into your glow charger to see if the little coils inside light up.
If they don't it just means you'll need a new one.

Becareful though, those little coils get very hot so be sure not to touch them if it does happen to still work.
Popper252 is offline  
Reply With Quote
Old 07-30-2006, 02:40 PM
  #3
mason33
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2006
Location: peru, ME
Posts: 29
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: wont start

thanks
mason33 is offline  
Reply With Quote
Old 07-30-2006, 04:16 PM
  #4
ehroof
 
Join Date: Feb 2006
Location: howard beach, NY
Posts: 16,490
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: wont start

i would just change the plug, just because if glows doesnt mean it good.
ehroof is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 07:31 AM.