Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 25 of 78

  1. #1

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    listowel, ON, CANADA
    Posts
    1,142
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    Got my Tornado going! ( short vid up )

    Well, Got to the LHS, Got all my stuff...minus the new spektrum dx2.0 ( didn't have it, but ordering it online), Think I got everything correct..Tryed to start it once so far but I installed my fail-safe wrong I think and I had no throttle control, So I removed it and it worked, Tryed again and the thing was just started to scream! scared to poop right outta me lol....Now I got no idea what the netural setting is for the idle screw, Bit of help?

    Edit, Went to try a second start, got it going but I had to keep the brake half way on for it to stop, Is this the idle screw?

  2. #2

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    lewis, KS
    Posts
    3,141
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!

    sounds like it....1 mm opening by looking in the throat of the carb...make sure ur radio is on when u set it...congrats on getting all ur stuff
    keep the shiney side up, the hammer down and the marshalls bored.....himoto rxb-1...himotoracingusa

  3. #3

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    lewis, KS
    Posts
    3,141
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!

    also make sure ur fuel trim is set to normal on your transmitter also
    keep the shiney side up, the hammer down and the marshalls bored.....himoto rxb-1...himotoracingusa

  4. #4
    5lagd's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    guelph, ON, CANADA
    Posts
    1,331
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!

    http://www.greathobbies.com/producti...od_id=SPM20200 spektrum DX2 from a canadian supplier bro. How does it sound, are you addicted to the sound n smell yet????

    carb opening pic ............
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Hf98604.jpg 
Views:	2 
Size:	306.6 KB 
ID:	910785  
    P4d4, Sl4sh & Vaterra Kemora

  5. #5

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    listowel, ON, CANADA
    Posts
    1,142
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!

    Alright, well.. I got thru one tank and having bit of troubles tuning it, gettin frustrated.. gunna wait till tomorrow

  6. #6

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    howard beach, NY
    Posts
    16,490
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!

    you dont tune on your first tank of fuel. you break it in first then you tune. You need to set the high needle to 2 1/2 out on the low, flush with the colar around it. make sure your idle is set up so there is a 1-2mm gap opening on the carb so it will idle.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Pn35218.jpg 
Views:	2 
Size:	90.5 KB 
ID:	910918  
    125 characters and 2 lines is not enough to list my RC obsession!!!

  7. #7

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    listowel, ON, CANADA
    Posts
    1,142
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!

    Alright, I got a 1500mah hump pack, How long should this take to charge? it says no where..

  8. #8

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    howard beach, NY
    Posts
    16,490
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!

    it depends on the charger, a decent way to judge is divide the mah of the pack by the mah of the charger, if the charger is 100mah and the pack is 1500 then its about 10 hours.
    125 characters and 2 lines is not enough to list my RC obsession!!!

  9. #9

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    listowel, ON, CANADA
    Posts
    1,142
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!

    Ok, got my 4th tank in, But everytime I hit the brake it stalls out?

  10. #10

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    listowel, ON, CANADA
    Posts
    1,142
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!

    Well, tryed to figure it out, and I can't.. 6th tank and it ran away on me, bent the shock tower.... not much..

    No idea what im doing
    Still stalls when I hit the brakes, and I cant even get it over half throttle or it boggs out and stalls, tryed screwin with the trim and thats not helping... I dont know.. starting to think that nitro wasn't for me [:'(]

    Edit: Also had to splice my hump pack wires because the connections didn't fit

  11. #11

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    , BC, CANADA
    Posts
    808
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!

    ok for the stalling part, that means its to lean. richin the high speed a half or full turn out. i had the same probelm. now for the stalling problem, when you adjust your idle, push the break all the way and then ajust it. 100 bux says its closing the carb when your puting the break on. then if you car is idling to fast then your in nuteral(no break and no gas) then ajust you linkage on the reciver and if that not enof then you have to ajust in on the car. hope this helps

  12. #12

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    listowel, ON, CANADA
    Posts
    1,142
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!

    ORIGINAL: jumpanddrop

    ok for the stalling part, that means its to lean. richin the high speed a half or full turn out. i had the same probelm. now for the stalling problem, when you adjust your idle, push the break all the way and then ajust it. 100 bux says its closing the carb when your puting the break on. then if you car is idling to fast then your in nuteral(no break and no gas) then ajust you linkage on the reciver and if that not enof then you have to ajust in on the car. hope this helps
    Ok, Now, Do I do this with the car on or off?

    Edit: Whats a netural setting for the idle screw? its all messed up

  13. #13

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    , BC, CANADA
    Posts
    808
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!

    ok sorry i miss spelled that. im saying that first you ajust the idle so when the break is on it idles corectly, then when you relese the break and the motor revs up, this means your linkage is ajusted wong. then you can ajust it with the transmitter or you might have to ajust it on the car. you do this with the car on so youo know if the car is idling correctly

  14. #14

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    listowel, ON, CANADA
    Posts
    1,142
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!

    Alright, I think I have that problem solved with it cutting up when I hit the brake...
    Now... I'm done my break in, Starting to tune it.. I still don't know what is a neutral setting for the idle screw is, Because that would help alot! And, I can't get it half throttle without it bogging out, But I was told thats the high speed adjustment, correct?

    Other then that, Today was alright! I can't get the smell of the nitro fumes off of me, But I kinda like it

    And... WOWWWW!!! That thing is stupid fast LOL, Not even hitting second gear and shes flyin!
    Did a couple donuts and I got going to fast that it almost jumped off the ground and did the floppy chicken lol

  15. #15

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    , BC, CANADA
    Posts
    808
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!

    ok the reson its bogging is its to lean. im am 99.9% sure of that. richin it up a good half turn. i know that break in setings are 2.5 turns out but i have fuly tuned my tornado and it likes to be 3 turns out.

  16. #16

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    , BC, CANADA
    Posts
    808
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!

    and there is no nuteral setting fot the idle screw. i was trying to say before the test out the car in nuteral( as like noo gas on the transmitter and no break, in between. when you pull the break, the gap in the carb should be the same as when you let the trigger go. if its not and the throtle is opening more then you need to adjust your linkage.

  17. #17

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    listowel, ON, CANADA
    Posts
    1,142
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!


    ORIGINAL: jumpanddrop

    and there is no nuteral setting fot the idle screw. i was trying to say before the test out the car in nuteral( as like noo gas on the transmitter and no break, in between. when you pull the break, the gap in the carb should be the same as when you let the trigger go. if its not and the throtle is opening more then you need to adjust your linkage.
    Ok, I'm going to have to wait untill tomorrow anyways, I got the gap thing and linkages figured out, But there is no kinda of a neutral setting for the idle screw???, Kinda weird....like either its all the way in, or all the way out, or sitting in the centre.. I dunno, I'm tired LOL..this ain't even making sense to me any more [&:][&:]..Tomorrow will be a new day

  18. #18

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    , BC, CANADA
    Posts
    808
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!

    hu, sounds like its stripped..... its should screw in and out just like the high and low needle. it shouldent push in or out. if it is stripped then you should get a new motor or at least a new carb from who ever u bought it from since its so new

  19. #19

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    listowel, ON, CANADA
    Posts
    1,142
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!

    No, not stipped, worded that wrong sorry, LOL..I'll get a short vid a some pics of what my settings are at and do a vid of a couple runs..do that tomorrow..

    Odering my new radio, rims/tires, throttle return spring, and a few other little things tomorrow aswell

  20. #20

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    , BC, CANADA
    Posts
    808
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!


    ORIGINAL: zeen420

    No, not stipped, worded that wrong sorry, LOL..I'll get a short vid a some pics of what my settings are at and do a vid of a couple runs..do that tomorrow..

    Odering my new radio, rims/tires, throttle return spring, and a few other little things tomorrow aswell
    sweet, did you get the 2ch or 3ch one???. i also thinkthat they have a deal on right now, buy one reciver get on free. i would do that so you have three recivers then the radio will be good for all your trucks. im looking at buying that 3ch spectrum. i like that one b/c it has a 4 modle memery and will be good if i buy a truck with reverse

  21. #21

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    listowel, ON, CANADA
    Posts
    1,142
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!

    I'm not to sure on getting the spektrum yet, I seen Idgasp's JR and think I might just go with that for now.

    LHS better have them, lol.. I can bring my buggy this time Id

  22. #22
    5lagd's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    guelph, ON, CANADA
    Posts
    1,331
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!


    ORIGINAL: zeen420

    I'm not to sure on getting the spektrum yet, I seen Idgasp's JR and think I might just go with that for now.

    LHS better have them, lol.. I can bring my buggy this time Id

    i wont be have another saturday off for 3 weeks. boohoo. my JR radio was $109 i think.
    P4d4, Sl4sh & Vaterra Kemora

  23. #23

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    listowel, ON, CANADA
    Posts
    1,142
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!


    ORIGINAL: ldgasp


    ORIGINAL: zeen420

    I'm not to sure on getting the spektrum yet, I seen Idgasp's JR and think I might just go with that for now.

    LHS better have them, lol.. I can bring my buggy this time Id

    i wont be have another saturday off for 3 weeks. boohoo. my JR radio was $109 i think.
    Thats a bummer man, thats not a bad price at all,

    I did get the buggy out today to burn off the tank I had in there since the weather man "says" were getting snow [], It was pretty cold out but I figured that I fixed the problem with when I brake it cuts off the engine, But I guess not..... Now is there a screw that adjust that opening...or... is it adjusted by the linkage on the car its self and the trim?

  24. #24
    5lagd's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    guelph, ON, CANADA
    Posts
    1,331
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!


    ORIGINAL: zeen420


    ORIGINAL: ldgasp


    ORIGINAL: zeen420

    I'm not to sure on getting the spektrum yet, I seen Idgasp's JR and think I might just go with that for now.

    LHS better have them, lol.. I can bring my buggy this time Id

    i wont be have another saturday off for 3 weeks. boohoo. my JR radio was $109 i think.
    Thats a bummer man, thats not a bad price at all,

    I did get the buggy out today to burn off the tank I had in there since the weather man "says" were getting snow [], It was pretty cold out but I figured that I fixed the problem with when I brake it cuts off the engine, But I guess not..... Now is there a screw that adjust that opening...or... is it adjusted by the linkage on the car its self and the trim?
    put on the brakes without the car running and look down the carb. is it completely closed? if it is screw (i think) the black screw under the aircleaner in untill you see the carb open up to 1-2 mm. let mw know if i am right on this guys?

    I am having problems with my buggy shifting so i think i am going to convert it to a single speed. less hastle.
    P4d4, Sl4sh & Vaterra Kemora

  25. #25

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    listowel, ON, CANADA
    Posts
    1,142
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Got my Tornado going!

    Ok, well If that screw is the thing that opens up that hole then I think mines busted [&:], If i screw it in all the way it will slightly open around 2mm but it will stick at full trottle if I go counter clockwise it ( all the way out) it does nothing.......


Page 1 of 4 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 04:07 PM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.