Redcat Racing Support Moderated Support Forum for all Redcat Racing Cars, Trucks & Buggies

Steering Problem

Reply
Old 03-12-2009, 06:53 AM
  #1
Big_Rob
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2009
Location: Acworth, GA
Posts: 17
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Steering Problem

I just replaced the servo saver for the steering on my Volcano and now the damn thing won't turn all the way or return to center when I let go of the steering control. Any ideas? I smacked it pretty good on one of the front wheels and stripped the original saver as well as the lower control arm that the wheel mounts to. Replaced everything and now this. Any ideas?
Big_Rob is offline  
Reply With Quote
Old 03-12-2009, 08:25 AM
  #2
Encountr
 
Encountr's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: st-jean-sur-richelieu, QC, CANADA
Posts: 113
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Steering Problem

lift the front wheels off the ground. turn on remote and reciever.
set your steering trim to neutral ''0''
check if the hweels are straight.
if not then check if the servo arm is in a vertical position. if not, take it off and make it vertical. (gives you full travel in both direction)
then, adjust your linkage from the servo arm to the servo saver to make your wheel straight.

your front wheel SHOULD NOT be paralel. toe out for front wheels always just a bit.

try your truck.
final adjustment with your steering trim...

If that does'nt work, thetn buy a new truck lollll
just kidding.... cant help mor then that... but this should do it.

if it does'nt fix your issue, maybe something else is bent (linkage arm??)

keep us posted on this one!
Encountr is offline  
Reply With Quote
Old 03-12-2009, 01:58 PM
  #3
Big_Rob
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2009
Location: Acworth, GA
Posts: 17
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Steering Problem

I'll check that but I think I am good when it comes to the linkage
Big_Rob is offline  
Reply With Quote
Old 03-13-2009, 07:54 AM
  #4
tlandon
 
tlandon's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Nokomis, FL
Posts: 99
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Steering Problem

ackerman plate may be bent. thats what happened to me. took forever to figure it out.
tlandon is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 09:23 AM.