Redcat Racing Support Moderated Support Forum for all Redcat Racing Cars, Trucks & Buggies

Sh 18 Rotostart

Reply
Old 04-22-2009, 06:35 PM
  #1
Dashiz
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: , MO
Posts: 14
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Sh 18 Rotostart

I have the sh .18 motor on my tornado. I orderd a rotostart back plate from rc boyz. After instaling it on the motor I found the motor will only crank over if you have removed the glow plug... Any ideas what the problem could be? I also noticed that the bolt head on the back of the motor that is attached to a shaft that the rotostart back plate covers can be removed by just pulling on it is that right?
Dashiz is offline  
Reply With Quote
Old 04-22-2009, 07:52 PM
  #2
neyou86
 
Join Date: Dec 2007
Location: murdock, MN
Posts: 1,065
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Sh 18 Rotostart

what are u using to start, is it a drill or the actual drill starter
that bolt is the one way bearing which allows the motor to spin without that engaging all the time and yes it should slide off with the backplate off
neyou86 is offline  
Reply With Quote
Old 04-22-2009, 07:56 PM
  #3
perhamrocks
 
perhamrocks's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Perham, MN
Posts: 553
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Sh 18 Rotostart

it sounds like ur engine is just flooded and ur drill doesnt have enough power to turn it over
perhamrocks is offline  
Reply With Quote
Old 04-22-2009, 08:47 PM
  #4
Dashiz
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: , MO
Posts: 14
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Sh 18 Rotostart

I am using the the rotostart that redcat sells... and it will crank the motor but then it binds up... but if you take out the glow plug it will crank it over with no problem?
Dashiz is offline  
Reply With Quote
Old 04-22-2009, 09:09 PM
  #5
neyou86
 
Join Date: Dec 2007
Location: murdock, MN
Posts: 1,065
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Sh 18 Rotostart

make sure ur baterry is fully charged and ur engine might be flooded
neyou86 is offline  
Reply With Quote
Old 04-22-2009, 10:49 PM
  #6
firebird78
 
Join Date: Dec 2007
Location: lewis, KS
Posts: 3,141
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Sh 18 Rotostart

how many mah of a battery you using??
firebird78 is offline  
Reply With Quote
Old 04-23-2009, 12:17 AM
  #7
AllAboutFunHobbies
 
AllAboutFunHobbies's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Euless, TX
Posts: 3,096
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Sh 18 Rotostart

We always suggestg at least a 1800Mah battery, more is bettery. The more MAH you have the faster and longer it will turn over. It sounds like you may also be flooding it, you should take a white paper towel and place it over the cooling head to see if it gets soaked with fuel the next time you lock it up and have to take out the glow plug. It will give you an idea weather it is locking up from fuel or compression.
AllAboutFunHobbies is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 07:44 PM.