Redcat Racing Support Moderated Support Forum for all Redcat Racing Cars, Trucks & Buggies

volcano s30

Reply
Old 03-04-2010, 12:24 AM
  #1
deejstylz
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Location: Wis. Dells, WI
Posts: 13
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default volcano s30

I have a fairly new s30, and the problem i am having is every once and awhile wen i fire it up the darn thing goes in reverse!!! i have new batteries in it and haven't gotten the servos wet at all. then when it dies or i kill it and start it up it goes back to normal, also sometimes the throttle won't even go or it twitches or shakes, not sure what the prob is... please help
deejstylz is offline  
Reply With Quote
Old 03-04-2010, 05:53 AM
  #2
RCToysNh
 
Join Date: Jan 2007
Location: northwood, NH
Posts: 354
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: volcano s30


Quote:
ORIGINAL: deejstylz

I have a fairly new s30, and the problem i am having is every once and awhile wen i fire it up the darn thing goes in reverse!!! i have new batteries in it and haven't gotten the servos wet at all. then when it dies or i kill it and start it up it goes back to normal, also sometimes the throttle won't even go or it twitches or shakes, not sure what the prob is... please help
s30's do not have reverse ?

Do you mean the servos are reversed ?
RCToysNh is offline  
Reply With Quote
Old 03-04-2010, 09:08 AM
  #3
a4d2a0m
 
Join Date: Feb 2008
Location: Renfrew, ON, CANADA
Posts: 73
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: volcano s30


Quote:
ORIGINAL: RCToysNh

s30's do not have reverse ?

Do you mean the servos are reversed ?

No... he means the actual motor fires up in reverse.. I have witnessed some nitro motors can run in reverse at low rpm.

Just kill the motor pull the start once and start it back up, usually more common in new motors.

Glitchy servos are either interference or low batt. voltage.
a4d2a0m is offline  
Reply With Quote
Old 03-04-2010, 10:25 PM
  #4
labec
 
Join Date: Jan 2010
Location: Maple Ridge, BC, CANADA
Posts: 14
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: volcano s30

Ive had that problem happen on my Volcano S30. Its happened twice and each time I've just turned off the truck, let it sit for a few minutes, then fired it back up.

I dont think this is a serious issue as nothing is broken or loose on my truck (Took apart the clutch bell and transmission the first time to be sure)

labec is offline  
Reply With Quote
Old 03-04-2010, 11:29 PM
  #5
Mickstix
 
Join Date: Sep 2009
Location: Debary, FL
Posts: 700
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: volcano s30

First I've heard of that.. Wouldnt the engine firing backwards break the pull starter or 1 way bearing? Odd..
Mickstix is offline  
Reply With Quote
Old 03-05-2010, 01:13 AM
  #6
deejstylz
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Location: Wis. Dells, WI
Posts: 13
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: volcano s30

yea usually it dies and then once you start it bak up then the wheels are back to forwards..it threw me off quit a bit jus cuz i knw it doesnt have reverse..hahah thanks alot guys for ur replys, new to this and i see this could be quit helpful in the coming future..rc's forever
deejstylz is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 12:33 PM.