Redcat Racing Support Moderated Support Forum for all Redcat Racing Cars, Trucks & Buggies

Tornado S30 Clutch?

Reply
Old 03-10-2010, 09:42 PM
  #1
Nail99
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2010
Location: , OK
Posts: 7
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Tornado S30 Clutch?



I have a fairly new Tornado S30 and it is running fine and driveline and gears are fine but it will not move. Is there a clutch or has anyone had similiar issues,

Nail99 is offline  
Reply With Quote
Old 03-10-2010, 10:47 PM
  #2
Mickstix
 
Join Date: Sep 2009
Location: Debary, FL
Posts: 700
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Tornado S30 Clutch?

Yea, there's a clutch (clutchbell/pinion) on the front of the motor. But if the clutch spring broke it wouldnt run casue the wheels would need to spin if the motor was running.. How much throttle have ya given it? When I first got mine I didnt think it was gonna move either, but a couple gooses of the throttle made it jump to life.. If that dont do it, you probably have a setscrew loose somewhere..There's drive cups at both ends of the transmission, both ends of the drive shaft, and on the output shafts of the front/rear diffs.. All of em secured to output shafts with little set screws.. Just manually turn over the pinion or spur gear and trace it from there until ya find where the slippage is coming from, then tighten up the setscrew.. (and make sure your tightening it up to a flat spot on the output shaft)
Mickstix is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 03:46 AM.