RCU Forums

RCU Forums (http://www.rcuniverse.com/forum/)
-   Redcat Racing Support (http://www.rcuniverse.com/forum/redcat-racing-support-427/)
-   -   SUMO 2.4 receiver doesn't always startup (http://www.rcuniverse.com/forum/redcat-racing-support-427/11456427-sumo-2-4-receiver-doesnt-always-startup.html)

MatthewM7 03-25-2013 08:56 AM

SUMO 2.4 receiver doesn't always startup
 
I have a couple week old Sumo. Most of the time when I turn the truck on and then the xmitter, the truck won't do anything; the blue receiver light will be on, but will not blink on startup like it does when things work right. Any ideas why the truck blue light only blinks sometimes and that is only when it all works? The rest of the time the light just turns on and nothing works. I've even tried doing a binding start every time to get around it; in those cases the xmitter thinks it bound but the receiver didn't blink on startup and so nothing works. I hate to think this is defective because it does work just fine some % of the time.

Thanks!<br type="_moz" />

nitrosportsandrunner 03-25-2013 09:54 AM

RE: SUMO 2.4 receiver doesn't always startup
 
1st thing, always turn on the radio first. never turn on the truck before the radio.
Try doing that several times, if it works each time then the problem was turning on the truck before the radio.
If it still glitches then it could be a defective reciever. Dont forget to check both the "AA" in the radio as well as the power of the batteries on the sumo. Low batteries can cause radio glitch issues.
Try those things out and let us know how it goes.

MatthewM7 03-25-2013 08:35 PM

RE: SUMO 2.4 receiver doesn't always startup
 
Well I sure feel like the dunce. That does work better. Not perfect, it still seems to glitch as you say, but definetely far more consistent.

Really I have no idea where I got it in my head the sumo should be done receiver first.. I don't turn on any other RCs that way.

Thanks for the clue.<br type="_moz" />

nitrosportsandrunner 03-26-2013 12:17 PM

RE: SUMO 2.4 receiver doesn't always startup
 

Quote:

ORIGINAL: MatthewM7

Well I sure feel like the dunce. That does work better. Not perfect, it still seems to glitch as you say, but definetely far more consistent.

Really I have no idea where I got it in my head the sumo should be done receiver first.. I don't turn on any other RCs that way.

Thanks for the clue.<br type=''_moz'' />
if you are still having issues, make sure the antenna on the reciever is sticking out of the body.
anyone on RCU who can give advice is someone who was a dunce once before:) Ive made every mistake possible with RC's.


All times are GMT -8. The time now is 07:39 AM.