Scratch Building, Aircraft Design, 3D/CAD If you are starting/building a project from scratch or want to discuss design, CAD or even share 3D design images this is the place. Q&A's.

Aircraft Propeller in Solidworks

Reply
Old 03-20-2011, 03:50 PM
  #1
proparc
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2003
Location: na, TX
Posts: 175
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Aircraft Propeller in Solidworks

Does anybody know how to draw a model aircraft propeller in Solidworks?
proparc is offline  
Reply With Quote
Old 03-20-2011, 04:11 PM
  #2
limeybob
 
limeybob's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Rockwall, Tx, TX
Posts: 974
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Aircraft Propeller in Solidworks

here.
http://www.youtube.com/watch?v=KwtQVFzeZ7c

http://www.hydrocompinc.com/knowledg...erModeling.pdf

bob
limeybob is offline  
Reply With Quote
Old 03-20-2011, 05:34 PM
  #3
proparc
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2003
Location: na, TX
Posts: 175
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Aircraft Propeller in Solidworks

Thanks Limey Bob!
proparc is offline  
Reply With Quote
Old 03-20-2011, 06:10 PM
  #4
Laird SS
 
Join Date: Apr 2005
Location: Peoria, AZ
Posts: 603
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Aircraft Propeller in Solidworks

the first link works and the second one doesn't. the error message says, "Page not found."
Laird SS is offline  
Reply With Quote
Old 03-20-2011, 06:22 PM
  #5
limeybob
 
limeybob's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Rockwall, Tx, TX
Posts: 974
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Aircraft Propeller in Solidworks

Try a google search for the PDF.
bob
limeybob is offline  
Reply With Quote
Old 03-20-2011, 06:39 PM
  #6
Mooney_driver
 
Mooney_driver's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Ellensburg, WA
Posts: 299
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Aircraft Propeller in Solidworks


This link might work a little better:
http://www.hydrocompinc.com/knowledge/whitepapers/HC131-PropellerModeling.pdf
Mooney_driver is offline  
Reply With Quote
Old 03-20-2011, 07:24 PM
  #7
CoosBayLumber
 
Join Date: Jan 2002
Location: San Bernardino Calif
Posts: 3,757
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Aircraft Propeller in Solidworks

Was a fellow at RCGroups who did the same but like two years ago using laminated materials for some WW1 model.

Wm.
CoosBayLumber is offline  
Reply With Quote
Old 03-20-2011, 07:46 PM
  #8
proparc
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2003
Location: na, TX
Posts: 175
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Aircraft Propeller in Solidworks


Quote:
ORIGINAL: CoosBayLumber

Was a fellow at RCGroups who did the same but like two years ago using laminated materials for some WW1 model.

Wm.
Coosbaylumber, I know who you are!! Glad to see your still with it. How is your Autocad skills doing. Have you migrated to any 3D programs yet?
proparc is offline  
Reply With Quote
Old 03-21-2011, 06:35 AM
  #9
LesUyeda
Banned
 
Join Date: Oct 2002
Location: San Diego, CA
Posts: 2,670
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Aircraft Propeller in Solidworks

"How is your Autocad skills doing. Have you migrated to any 3D programs yet?"

Hey, be nice. Autocad had 3D capability; sort of:-))))))))

Les
LesUyeda is offline  
Reply With Quote
Old 03-21-2011, 07:32 AM
  #10
CoosBayLumber
 
Join Date: Jan 2002
Location: San Bernardino Calif
Posts: 3,757
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Aircraft Propeller in Solidworks

Les:

MY version of Autocad has three D capabilities. Was surpriced as to just how far back they were doing this, but....


One of the fellows for the S.D. area went into hospital and essentially never walked back out again. You know of Jim Alaback?

Wm.
CoosBayLumber is offline  
Reply With Quote
Old 03-21-2011, 12:38 PM
  #11
proparc
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2003
Location: na, TX
Posts: 175
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Aircraft Propeller in Solidworks


Quote:
ORIGINAL: CoosBayLumber

Les:

MY version of Autocad has three D capabilities. Was surpriced as to just how far back they were doing this, but....


One of the fellows for the S.D. area went into hospital and essentially never walked back out again. You know of Jim Alaback?

Wm.
Not familiar with Jim Alaback. You are correct in that, since 2007 Autocad, has been slowly but steadily changing its wicked, wicked ways. In fact Inventor has pretty much moved to the forefront of the dedicated 3D game.
proparc is offline  
Reply With Quote
Old 03-22-2011, 06:33 AM
  #12
LesUyeda
Banned
 
Join Date: Oct 2002
Location: San Diego, CA
Posts: 2,670
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Aircraft Propeller in Solidworks

"You know of Jim Alaback? "

No I do not. I have been out of the stream for quite a while now. Too many other things going on.

Les
LesUyeda is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 05:43 PM.