Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 9 of 9

  1. #1
    All Day Dan's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    MANHATTAN BEACH, CA
    Posts
    3,534

    AutoCAD Polyline Length

    I need help again. Is there a command in AutoCAD to find the length of a polyline? Thanks, Dan.
    Dan

  2. #2

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Hobart, IN
    Posts
    13
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: AutoCAD Polyline Length

    ORIGINAL: DAN REISS

    I need help again. Is there a command in AutoCAD to find the length of a polyline? Thanks, Dan.
    The LIST command will do what you want. Enter it from the command line or select the icon from the Inquiry toolbar, then select your pline.

    Ken

  3. #3
    All Day Dan's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    MANHATTAN BEACH, CA
    Posts
    3,534

    RE: AutoCAD Polyline Length

    Thanks Ken. My mistake. I meant after I do a Pedit and then Spline. List will not give me the length. Any help here? Dan.
    Dan

  4. #4

    Join Date
    Jan 2002
    Location
    San Bernardino Calif
    Posts
    3,757
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: AutoCAD Polyline Length

    LIST certainly works on my copy of Autocad. Otherwise it is not a whole of full length polyline. Usually the last entry of the LIST will cite the length and area based up a straight line closure.

    You can try DISTANCE, or from here to there is so long, but this is a straight line measurement only.

    Wm.
    Thousands of Laser Cut parts, thousands
    And plans too

  5. #5

    Join Date
    Jan 2002
    Location
    San Bernardino Calif
    Posts
    3,757
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: AutoCAD Polyline Length

    And.... don't use a SPLINE on a airfoil. Wrong item. Read your manual.

    Use the older "FIT CURVE" instead, as the line will go through the coordinates and not go around them. Agan see your manual or ask your teacher about the differences.


    Wm.
    Thousands of Laser Cut parts, thousands
    And plans too

  6. #6
    All Day Dan's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    MANHATTAN BEACH, CA
    Posts
    3,534

    RE: AutoCAD Polyline Length

    CoosBay, LIST works until I do a SPLINE or FIT. What I need is the length along the line, not the distance to the end points. I use Spline to smooth out my wing tips or empennage outlines. It usually gets me within a line thickness of the three view I'm tracing over with a polyline. I use Compufoil for the airfoils. You bet I need a teacher. I learned AutoCAD many years ago at work. When I saw how great it was I immediately started to use it for model design. The trouble is that the years have taken their toll and I don't have those brainy kids around me any more to answer my questions. Dan.
    Dan

  7. #7

    Join Date
    Jan 2002
    Location
    San Bernardino Calif
    Posts
    3,757
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: AutoCAD Polyline Length

    Problem with SPLINE is that it is based upon a calculation of tangents. If you cut off and end a bit, Autocad then recalculates (automatically) the same line and alters the radaii to fit new tangents. With FIT CURVE, it will instead just be shorter. No recalculation.

    FIT CURVE as per Compufoil, also goes exactly through the cordinates as given, not to one side or the other being off just a bit like in SPLINE. I got a No-no message from Eric long time ago, and how to work the endresults.

    The LIST option ought to take into account all of the arcs and tangents and then make a quick calculation and report. I also fint the DISTANCE report near useless. As we want to bend thin balsa wood along a curve, not sand away everthing to make a secant fit.

    Wm.
    Thousands of Laser Cut parts, thousands
    And plans too

  8. #8
    All Day Dan's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    MANHATTAN BEACH, CA
    Posts
    3,534

    RE: AutoCAD Polyline Length

    Thanks again, Dan.
    Dan

  9. #9

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Fort MIll, SC
    Posts
    8
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: AutoCAD Polyline Length

    To find a lot of information about a line, spline, etc, use the properties command. Select the object, right click and choose properties. Works on even FIT and splined plines.

    John


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 02:43 AM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.