Search: Posts Made By: outssider
Showing results 1 to 25 of 500
Search took 5.12 seconds.
Forum: Seaplanes
09-13-2012, 12:21 PM
Forum: Seaplanes
09-12-2012, 08:03 PM
Replies: 4
Views: 1,052
Posted By outssider

can you identify this model sea plane ??

This is for a friend of mine. He bought this plane built. It had kraft epuipment in it so i assume it's from the 70's or 80's. it's a 40 size plane.

WE NEED THE CG !! if anyone knows the c.g....
11-16-2009, 10:02 PM
Replies: 11
Views: 2,020
Posted By outssider

RE: Power HD servos?

i've had the 9150's on for better than 6 months ....very good so far...
Replies: 1
Views: 604
Posted By outssider

evo 12 problem

Sometimes my transmitter will start beeping like it is loosing power. When i check the screen for power i see the power jumping around and hitting the 6.9-7.1 voltage but when i turn the radio off...
Forum: Gas Engines
09-14-2009, 01:32 PM
Replies: 9
Views: 1,328
Posted By outssider

RE: dle111 carb problem

thanks T.O.M.....i'll give Jody a call about the meetering hight....
Forum: Gas Engines
09-13-2009, 08:39 PM
Replies: 9
Views: 1,328
Posted By outssider

dle111 carb problem

started the 111 for the first time today and it ran great, idle was good too!!

problem is it is leaking gas out the throat of the carb when idling. only leaks when running. Tried leaning the low...
Forum: Gas Engines
08-25-2009, 10:54 AM
Replies: 59
Views: 10,522
Posted By outssider

RE: DLE 55 or MT 57

i have a mt57 you can have cheap. It has transition problems too! went back for service...same thing....bad transition....
Replies: 3
Views: 1,399
Posted By outssider

RE: HD - 9150 MG SERVOS ?

i have them but not for long enough to recommend...so far so good though !! gears seem pretty tight still, only in for a month....need a year of use to know for sure
Forum: The Clubhouse
06-26-2009, 11:11 AM
Replies: 9,112
Views: 751,598
Posted By outssider

RE: Sepulveda Basin

I was there at the time of the crash but unfortunately did not see exactly what happened. The jet belongs to a big black guy that set up at the extreme north end of the field (don't know his name). ...
Forum: Gas Engines
06-15-2009, 11:25 AM
Replies: 38
Views: 4,481
Posted By outssider

RE: Mt 57..... Runs like crap

i vented it inside of fuse...but it made no difference anyway...ran like crap before and after

engine is going in for service tomorrow....i'll check back in when i get the motor back
Forum: Gas Engines
06-14-2009, 11:31 AM
Replies: 38
Views: 4,481
Posted By outssider

RE: Mt 57..... Runs like crap

if you look at video, you will see it does it on the ground too!
one of the first things i tried was venting to inside of cowl from that diaphram plate.

have not tried velocity stack
Forum: Gas Engines
06-13-2009, 03:45 PM
Replies: 38
Views: 4,481
Posted By outssider

RE: Mt 57..... Runs like crap

high end yes...low end i adjust when off, so if i tried that, it just wouldn't start.....have leaned down so far it wont transiton atallthough....just stops.
Forum: Gas Engines
06-12-2009, 08:42 PM
Replies: 38
Views: 4,481
Posted By outssider

RE: Mt 57..... Runs like crap

the carb adjusts fine...i can lean the crap out of it...but it doesn't change the sound of the engine...i triedleaningit so far that i got a 12 minute flight and only used about 6 oz of gas.......
Forum: Gas Engines
06-12-2009, 11:00 AM
Replies: 38
Views: 4,481
Posted By outssider

RE: Mt 57..... Runs like crap

well i tried a new ignition and it's the same, no change.


here is a video that says it all....
i know the engine sounds fat on the low end but it's not ! it will sound the same no matter how...
Forum: Gas Engines
06-03-2009, 11:40 AM
Replies: 38
Views: 4,481
Posted By outssider

RE: Mt 57..... Runs like crap

I tried moving the sensor. I modified it so it would move a quarter inch in the direction of advance. I started at the factory location and slowly tried moving it a little at a time advancing. i...
Forum: Gas Engines
06-01-2009, 11:55 AM
Replies: 38
Views: 4,481
Posted By outssider

RE: Mt 57..... Runs like crap

Tommy wants me to try elongating the holes in the sensor and advancing the timing....will give this a shot next....says the chip in the reed is not bad enough to cause theproblem.
06-01-2009, 11:50 AM
Replies: 37
Views: 3,959
Posted By outssider

RE: HD servos

i'm using them in two planes on 72 with a123's.... and they jump on both planes when turned on...
Forum: Gas Engines
05-31-2009, 11:25 AM
Replies: 38
Views: 4,481
Posted By outssider

RE: Mt 57..... Runs like crap

I believe they fixed this timing issue in a latter version, mine was purchased after the fix. besides, i'm getting 6600-6700 rpm on a 23/8...same as this guy after his fix. rpm isn't the real issue....
Forum: Gas Engines
05-30-2009, 07:57 PM
Replies: 38
Views: 4,481
Posted By outssider

RE: Mt 57..... Runs like crap

no i didn't check the timing but i did take the sensor off to inspect it, i put it back in the exact same location. I did notice that the sensor only will adjust at the most an eight of an inch. it...
Forum: Gas Engines
05-30-2009, 03:20 PM
Replies: 38
Views: 4,481
Posted By outssider

RE: Mt 57..... Runs like crap

here's what i found, one reed is chipped and is raised up a little less than 1/32". The chip however doesn't look big enough to affect the seal....i have no idea if this could cause the problems I'm...
Forum: Gas Engines
05-30-2009, 11:39 AM
Replies: 38
Views: 4,481
Posted By outssider

RE: Mt 57..... Runs like crap

the gasket looks good, i made sure the casebolts were tight before screwing on the standoffs.







I will look at the reeds and the reed block today.....thanks...
Forum: Gas Engines
05-29-2009, 05:23 PM
Replies: 38
Views: 4,481
Posted By outssider

RE: Mt 57..... Runs like crap

I tried a 5 cell 6v pack and new plug, also by-passed ignition switch. No change. i don't think it's the ignition because it will sometimes run full throttle or 3/4 throttle without missing much or...
Forum: Gas Engines
05-27-2009, 10:19 PM
Replies: 38
Views: 4,481
Posted By outssider

RE: Mt 57..... Runs like crap

thanks for the help everyone....


I have a spare newplug and i'll give ita try although the odds of a brand new plug being bad is slim.
ignition battery is new4 cell and it's checking out fine....
Forum: Gas Engines
05-27-2009, 11:24 AM
Replies: 38
Views: 4,481
Posted By outssider

Mt 57..... Runs like crap

Just got around to installing a new mt57 in a plane. Engine was purchased early Dec. 08.
Engine starts and idles great but anything above idle and it miss-fires like crazy. Am running stock...
05-26-2009, 10:35 AM
Replies: 14
Views: 3,048
Posted By outssider

RE: OMP 80 inch Edge Gas Engine Question

18 lbs...??? holly crap !!!...what did he use for glue... portland cement ??
Showing results 1 to 25 of 500
 


 
Forum Jump

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service