Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 3 of 3

  1. #1

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Spring Hill, FL
    Posts
    281
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    Equalizer II Question.....>>>

    I am preparing my 30cc MX2 for it's maiden tomorrow. I noticed something odd on my elevators. I have the Equalizer II in place and followed the set-up instructions.

    When you run the elevators to full deflection and release they return to center at what appears to be different rates. I have Hitec 5645 servos and I have the linkage about as perfectly identical on each side. The elevators travel in the "powered" direction equally, just when you let the stick return to center it seems that the elevators return as different speeds/rates?

    Now they both have the EPA set to match perfectly and they both center evenly as well. Just on the return trip to center from full up or full down, they seem to have some differential on the return speed.

    Any ideas guys?
    Taz Hobbies

  2. #2

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tempe, AZ
    Posts
    941
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Equalizer II Question.....>>>


    ORIGINAL: Taz_Hobbies

    I am preparing my 30cc MX2 for it's maiden tomorrow. I noticed something odd on my elevators. I have the Equalizer II in place and followed the set-up instructions.

    When you run the elevators to full deflection and release they return to center at what appears to be different rates. I have Hitec 5645 servos and I have the linkage about as perfectly identical on each side. The elevators travel in the ''powered'' direction equally, just when you let the stick return to center it seems that the elevators return as different speeds/rates?

    Now they both have the EPA set to match perfectly and they both center evenly as well. Just on the return trip to center from full up or full down, they seem to have some differential on the return speed.

    Any ideas guys?
    Hi, if they go up at the same rate then I don't see how the Equalizer could be misbehaving. I admit this is strange but it has no idea if you are going to full deflection or back to neutral.
    Robert Ritchey
    Owner, Smart-Fly
    www.Smart-Fly.com

  3. #3

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Spring Hill, FL
    Posts
    281
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Equalizer II Question.....>>>


    ORIGINAL: rrritchey


    ORIGINAL: Taz_Hobbies

    I am preparing my 30cc MX2 for it's maiden tomorrow. I noticed something odd on my elevators. I have the Equalizer II in place and followed the set-up instructions.

    When you run the elevators to full deflection and release they return to center at what appears to be different rates. I have Hitec 5645 servos and I have the linkage about as perfectly identical on each side. The elevators travel in the ''powered'' direction equally, just when you let the stick return to center it seems that the elevators return as different speeds/rates?

    Now they both have the EPA set to match perfectly and they both center evenly as well. Just on the return trip to center from full up or full down, they seem to have some differential on the return speed.

    Any ideas guys?
    Hi, if they go up at the same rate then I don't see how the Equalizer could be misbehaving. I admit this is strange but it has no idea if you are going to full deflection or back to neutral.
    Tomorrow I maiden her, so I went over everything a bunch of times. I reset the Equalizer and started over. Maybe I missed something on the initial set up. She acts fine now. Both elevator halves now reach full travel in unison and return as such.

    Not sure what I did wrong the first time, but it works perfectly now.

    Thanks!



    Taz Hobbies


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 06:08 AM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.