Smart-Fly (Quest Engineering) Support Forum Support forum for all Smart-Fly products. Equalizers, Batshare, Ignition Cutoff, Regulators.

PowerExpander 14MZ questions

Reply
Old 02-25-2008, 11:30 AM
  #1
rhklenke
Thread Starter
 
rhklenke's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Richmond, VA
Posts: 5,425
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default PowerExpander 14MZ questions

There have some reports of problems with the Futaba FASST RX's and some non-Futaba servos because of the 2.7V output signal level of the FASST RX's. I bought a PowerExpander 14MZ for my R6014FS receiver to make sure that this is not a problem in my jets that use all JR digital servos. I have used a PowerExpander Sport with the 7-channel FASST RX in a jet with all JR digital servos and it has worked out fine, so I'm assuming that the PowerExpander 14MZ will work with the R6014FS. Has that worked OK for those who have tried it?

My second question involves powering the PowerExpander 14MZ. I know that it has two power inputs and will select between them based on input voltage giving you a redundant power supply. However, I am currently running a single Fromeco regulator with a 5-cell NiCD pack in the jet I want to put this combo into and I'm completely satisfied with that combination and don't want to add another battery pack and regulator. I'd also rather not have to go out and buy and install a SuperReg or Turboreg at this time - too much expense and weight, but also I'm not comfortable changing that many variables at one time.

How can I power the PowerExpander 14MZ from a single source? On the PowerExpander Sport, I simply "y'ed" the power lead and plugged it into both sides - but this doesn't have the input switching capability...

Bob
rhklenke is online now  
Reply With Quote
Old 02-25-2008, 07:06 PM
  #2
quist
 
quist's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Glendale, AZ
Posts: 3,206
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PowerExpander 14MZ questions

Bob,

Smart Fly is moving to its new office today through Wednesday.
quist is offline  
Reply With Quote
Old 02-25-2008, 08:56 PM
  #3
rhklenke
Thread Starter
 
rhklenke's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Richmond, VA
Posts: 5,425
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PowerExpander 14MZ questions

Yes, I did see that on the website. I figured I'd post here and they'd get to it when they get a chance. I'm hoping to figure out how to setup the 14MZ unit in my Eurosport before I leave for Fl. Jets next Tuesday...

Bob
rhklenke is online now  
Reply With Quote
Old 02-26-2008, 01:02 AM
  #4
quist
 
quist's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Glendale, AZ
Posts: 3,206
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PowerExpander 14MZ questions

We have used the 6014 rx with the EQ 6 power system with no problem. 2.7volt on the signal line is not a problem for any of the power expanders. The 6014rx that is running on the EQ 6 would only work with the Power box Competition on channel 1 and 2 (which has a higher signal voltage).

The 14mz has a different type of Batshare built in, it isn't just a diode inline like the Batshare. It has less of a voltage drop then the diode. I am not sure if there is a problem splitting the regulator output to go into both inputs of the 14mz PE. I will talk to Bob tomorrow and find out for you.
quist is offline  
Reply With Quote
Old 02-26-2008, 05:59 PM
  #5
quist
 
quist's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Glendale, AZ
Posts: 3,206
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PowerExpander 14MZ questions

I spoke with Bob today. Running a split lead to both inputs off of one regulator will work perfect.
quist is offline  
Reply With Quote
Old 02-27-2008, 03:37 PM
  #6
rhklenke
Thread Starter
 
rhklenke's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Richmond, VA
Posts: 5,425
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PowerExpander 14MZ questions


Quote:
ORIGINAL: quist

I spoke with Bob today. Running a split lead to both inputs off of one regulator will work perfect.

Thank you very much for getting an answer to this question, I appreciate it. Off to install the PowerExpander and RX into the Euro...

Bob
rhklenke is online now  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 07:32 PM.