Smart-Fly (Quest Engineering) Support Forum Support forum for all Smart-Fly products. Equalizers, Batshare, Ignition Cutoff, Regulators.

Set up help????

Reply
Old 01-19-2010, 09:56 PM
  #1
94aero
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2002
Location: leawood, KS
Posts: 16
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Set up help????

I have a fresh built Carden 30% extra running a 3w 75 side intake. I want to use one of your power expanders and kill switch but not sure of the model needed and how to power the rec system? I will be using a futaba reciever. I'm still using nicads on my other gassers! Its time to go modern.

Thanks for the help.
94aero is offline  
Reply With Quote
Old 01-20-2010, 09:02 AM
  #2
rrritchey
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tempe, AZ
Posts: 949
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Set up help????

Hi,
To decide on a unit you need to know the battery chemistry you want to use. General guidelines (assuming 1 servo per surface for this size plane) are:

NiCd/NiMH/A123 PowerExpander Sport Plus
Li-ion/Li-poly/Li-Mn PowerSystem Sport Plus

Let me know what questions you have.
rrritchey is offline  
Reply With Quote
Old 01-21-2010, 03:31 PM
  #3
94aero
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2002
Location: leawood, KS
Posts: 16
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Set up help????

I've never has any time with li-polys or any of the light weight batteries. What new equipment would I need for the poly batteries?
Thanks
Ed
94aero is offline  
Reply With Quote
Old 01-21-2010, 03:36 PM
  #4
rrritchey
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tempe, AZ
Posts: 949
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Set up help????

Hi Ed,
If you want to use Li-poly then the PowerSystem Sport Plus would have everything you need minus switches. You can use either two heavy-duty switches (Cermark, JR, etc), one for each battery, or one failsafe switch. Other than a charger that handles li-ion/li-poly that would be all.
rrritchey is offline  
Reply With Quote
Old 01-21-2010, 10:19 PM
  #5
94aero
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2002
Location: leawood, KS
Posts: 16
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Set up help????

Thanks
94aero is offline  
Reply With Quote
Old 05-19-2013, 09:35 AM
  #6
1bruno
 
1bruno's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Brentwood, CA
Posts: 388
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Set up help????

I'm running a eq6 with two 2700 lit ion bats and I have a ignition cut off. What I'm doing is changing the ignition bat to a 2700!lit ion from a Nicad bat and I need to use a regulator how should I set up your ignition regulator with my current set up? I don't want to have to buy your regulated ignition system I want to use the stuff I have .
1bruno is offline  
Reply With Quote
Old 05-20-2013, 06:44 AM
  #7
rrritchey
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tempe, AZ
Posts: 949
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Set up help????

Hi,
We make an IgnitionReg. It should connect directly to the ignition.

Quote:
ORIGINAL: 1bruno

I'm running a eq6 with two 2700 lit ion bats and I have a ignition cut off. What I'm doing is changing the ignition bat to a 2700!lit ion from a Nicad bat and I need to use a regulator how should I set up your ignition regulator with my current set up? I don't want to have to buy your regulated ignition system I want to use the stuff I have .
rrritchey is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 09:36 PM.