Smart-Fly (Quest Engineering) Support Forum Support forum for all Smart-Fly products. Equalizers, Batshare, Ignition Cutoff, Regulators.

EQ6 - adjusting multiple servos on channel 1 (ailerons)

Reply
Old 02-10-2010, 08:39 PM
  #1
NiknJen
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2007
Location: , IL
Posts: 26
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default EQ6 - adjusting multiple servos on channel 1 (ailerons)

When I try to adjust the servos (for centering) on channel 1 (ailerons) on the EQ-6 the servos don't change. I have an Futaba 14 channel FASST receiver. I have the Smartfly pigtails as follows: 1 on smartfly to 1 on receiver, 2 on smartfly to 2 or receiver, 3 on Smartfly to 3 on receiver, etc. I plan on using flaperon and have the ailerons plugged into channels 1 and 6. I have 4 aileron servos (2 for each wing) Am I correct in plugging the 2 left aileron servos into channel 1 on the Smartfly and the 2 right ones into channel 6? I notice channel 1 does not have an A or B marking or an LED?
NiknJen is offline  
Reply With Quote
Old 02-10-2010, 09:26 PM
  #2
tail strike
 
tail strike's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: North Las VegasNV
Posts: 789
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: EQ6 - adjusting multiple servos on channel 1 (ailerons)

the two left aileron servos should be pluged into channel 2 on the smart fly Eq6.
Channel one is throttle.
I may be wrong, I am relating to my JR921 reciever where cannel one is throttle, 2 is aileron, 3 is eleviator, 4 is rudder and so on.
tail strike is offline  
Reply With Quote
Old 02-11-2010, 09:24 AM
  #3
rrritchey
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tempe, AZ
Posts: 949
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: EQ6 - adjusting multiple servos on channel 1 (ailerons)


Quote:
ORIGINAL: NiknJen
When I try to adjust the servos (for centering) on channel 1 (ailerons) on the EQ-6 the servos don't change. I have an Futaba 14 channel FASST receiver. I have the Smartfly pigtails as follows: 1 on smartfly to 1 on receiver, 2 on smartfly to 2 or receiver, 3 on Smartfly to 3 on receiver, etc. I plan on using flaperon and have the ailerons plugged into channels 1 and 6. I have 4 aileron servos (2 for each wing) Am I correct in plugging the 2 left aileron servos into channel 1 on the Smartfly and the 2 right ones into channel 6? I notice channel 1 does not have an A or B marking or an LED?
Hi. Channels 1 and 8 are not adjustable. For Futaba receivers the way most people hook them up is as follows:

Rx Ch 1 -> Eq6 Ch 2 (Aileron)
Rx Ch 2 -> Eq6 Ch 3 (Elevator
Rx Ch 3 -> Eq6 Ch 1 (Throttle)
Rx Ch 4 -> Eq6 Ch 4 (Rudder)
Rx Ch 5 -> Eq6 Ch 5 (Gear)
Rx Ch 6 -> Eq6 Ch 6 (Aux 1)
Rx Ch 7 -> Eq6 Ch 7 (Aux 2)
Rx Ch 8 -> Eq6 Ch 8 (Aux 3)

Let me know if you have any other questions.
rrritchey is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 07:52 PM.