Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 14 of 14

  1. #1

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    , IL
    Posts
    20
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    EQ6 and Formeco 8-Ball

    Hello, I have an EQ6 and I am wanting to set the voltage regulator to 6 volts for the servos. Can I use my Formeco 8-Ball voltage tester to check the voltage while setting it? I was hoping to just plug the 8-Ball into an empty servo connection on the smart fly and adjust.

    What I was wondering is this, the 8-ball first applys a one amp load for a few seconds, reads, then reads without the load. Will the one amp load mess up the EQ6? I would obviously wait until the load was off to set the voltage.

    Thanks,
    -Nick

  2. #2

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tempe, AZ
    Posts
    941
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: EQ6 and Formeco 8-Ball

    Hi,
    Yes, you can test using the 8-ball and empty servo slot.
    Robert Ritchey
    Owner, Smart-Fly
    www.Smart-Fly.com

  3. #3

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    , IL
    Posts
    20
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: EQ6 and Formeco 8-Ball

    Thanks the 8-Ball worked great.

    One more question, I know a fully charged 6 volt battery reads more than 6 volts. What do you suggest setting the regulator at to represent a fully charged 6 volt battery. I'm using Futaba 9157s

  4. #4

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tempe, AZ
    Posts
    941
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: EQ6 and Formeco 8-Ball

    Hi,
    What kind of batteries are you using on the Eq6? I need to know this to tell you what the maximum voltage you can set the regulator to without dropping out at the end of battery life.
    Robert Ritchey
    Owner, Smart-Fly
    www.Smart-Fly.com

  5. #5

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    , IL
    Posts
    20
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: EQ6 and Formeco 8-Ball

    2- Flight Power 2200 mAh 2s 7.4 Lipo's. I'm running 7 - 9157's and one standard digital servos.

  6. #6

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tempe, AZ
    Posts
    941
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: EQ6 and Formeco 8-Ball

    Hi,
    You can set the Eq6 up to its limit of 6.5V if you want. You might want to check the voltage the 9157s can take. Futabas are a lot pickier about voltage than JRs or Hitecs.
    Robert Ritchey
    Owner, Smart-Fly
    www.Smart-Fly.com

  7. #7

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    , IL
    Posts
    20
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: EQ6 and Formeco 8-Ball

    Thanks for the prompt replies, I'll check the suggested voltage.
    -Nick

  8. #8

    Join Date
    Jul 2002
    Location
    SUN CITY, CA
    Posts
    2
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: EQ6 and Formeco 8-Ball

    Hi Robert, Bill Briggs here getting ready for Vegas fri wedding for one of my nieces. Taking the Extra to Fly first flite down at Bennet field. I cant seem to get my Eq6 to set on Channel 5 of my RD 8000. did all the things to set like you say in the instructions. It flashes and everything like it is supposed to but I still when I throw the toggle switch on the radio nothing happens the light to the engine stays on and always has juice to the engine what is wrong or do i have a bad eq or should I reset everything back to original again. Can you help me I hope cant get a hold of Jeffrey right now he works and dont want to worry him to much I know he knows radios but I was thinking there might be something about the Airtronics that might be different to do can you help me. If I dont get back to you right away I might be in vegas. thanks Bill Briggs dokbriggs@verizon.net

  9. #9

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tempe, AZ
    Posts
    941
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: EQ6 and Formeco 8-Ball

    Hi Bill,
    If you can call me at the office, 480-460-2652, and be with your plane I can probably help you. I really doubt the Eq6 has a problem. Also, take a spare servo and plug it directly into the receiver on the channel you have programmed for the cutoff and make sure the switch activates the servo.
    Robert Ritchey
    Owner, Smart-Fly
    www.Smart-Fly.com

  10. #10

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Bollnäs, QC, SWEDEN
    Posts
    4
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: EQ6 and Formeco 8-Ball

    [Quote] ORIGINAL : rrritchey

    Excuse my bad description before! Tell me how I change the tension in EQ6

    Sincerely. Roger



  11. #11

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tempe, AZ
    Posts
    941
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: EQ6 and Formeco 8-Ball

    Hi,
    You need to use a voltmeter on one of the servo outputs while you are setting the voltage of the regulator.
    Robert Ritchey
    Owner, Smart-Fly
    www.Smart-Fly.com

  12. #12

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Bollnäs, QC, SWEDEN
    Posts
    4
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: EQ6 and Formeco 8-Ball


    ORIGINAL: rrritchey

    Hi,
    You need to use a voltmeter on one of the servo outputs while you are setting the voltage of the regulator.
    I know I should use a voltmeter, but how do I change the EQ6 to get a different voltage? I does not see it in the manual!

    Sincerely. Roger

  13. #13

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tempe, AZ
    Posts
    941
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: EQ6 and Formeco 8-Ball

    Hi Roger,
    Its in the "PowerSystem Eq6 User Guide" under "Adjusting The Output Voltage". If you have misplaced this manual you can download it from the website.
    Robert Ritchey
    Owner, Smart-Fly
    www.Smart-Fly.com

  14. #14

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Bollnäs, QC, SWEDEN
    Posts
    4
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: EQ6 and Formeco 8-Ball


    ORIGINAL: rrritchey

    Hi Roger,
    Its in the ''PowerSystem Eq6 User Guide'' under ''Adjusting The Output Voltage''. If you have misplaced this manual you can download it from the website.

    Hello!
    I fixed it by setting Volter!
    Thanks for the info!

    Sincerely. Roger


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 07:20 PM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.