Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 7 of 7

  1. #1
    WacoNut's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Blanchester, OH
    Posts
    6,050
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    Sport Plus Lighting Issue

    I have installed the Sport in my 33% Waco. I forgot to run wires for my lights so I tapped into the servo lead for the +/- power conncetions for my LED nav lights. The Sport is having issues with this and is isolating that channel, the servo will not operate. I can hook up straight to a recever and everything is fine.
    I am using a Hitec Aurora radio and I have 2 6v 2400ma batteries powering the Sport. Is there anything I can do to get the Sport to allow me to power the LED's from the servo leads? I hate to have to scrap my Nav lights.
    Thanks!!
    Anthony
    WACO Brother #30 Cub Brother #17
    It's not the hours you put in It's what you put into the hours.

  2. #2
    WacoNut's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Blanchester, OH
    Posts
    6,050
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sport Plus Lighting Issue

    I am thinking that installing diodes on each side of the LED might keep the Smart-Fly from thinking their is a short and isolating the channel? Any thought here?
    Anthony
    WACO Brother #30 Cub Brother #17
    It's not the hours you put in It's what you put into the hours.

  3. #3

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tempe, AZ
    Posts
    941
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sport Plus Lighting Issue

    Hi,
    There is no reason you could not run these from an unused servo output. There must be something else you are doing different between plugging into the receiver and into the unused servo port. The power on that port can support several amps so there is no current draw issue.
    Robert Ritchey
    Owner, Smart-Fly
    www.Smart-Fly.com

  4. #4
    WacoNut's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Blanchester, OH
    Posts
    6,050
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sport Plus Lighting Issue

    Robert,
    The issue is I am tapped into the servo lead. I forgot to run a dedicated lead to the top wing for the nav lights. I will have to run a new power lead for the lights and get them off the servo leads.

    I am having other issues at the moment. I have the aileron's working on ch 5 but they are not working on ch 1 and the throttle is also not working. I am running 2 servo's on each ail ch. Going to have to tinker with it. I may hook up another receiver off the power expander to make sure the radio is setup properly.
    WACO Brother #30 Cub Brother #17
    It's not the hours you put in It's what you put into the hours.

  5. #5
    WacoNut's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Blanchester, OH
    Posts
    6,050
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sport Plus Lighting Issue

    Robert,
    It seems like I had two dirty plugs in the top wing. I had them masked over during the final stages of building and painting but they did get dirty. I cleaned the plugs and I now have servo's and lights operating.
    I have to go dig into the throttle issue(probably a diry plug).
    Anthony
    WACO Brother #30 Cub Brother #17
    It's not the hours you put in It's what you put into the hours.

  6. #6
    WacoNut's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Blanchester, OH
    Posts
    6,050
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sport Plus Lighting Issue

    Robert,
    Just to give you an update, the issue was just dirty connectors. I thought I had them well protected during the building/covering and painting process. The lights work great tied directly into the servo leads. The Nav lights are on while the radio is on. I am running 2 2400ma 6v pack thru the Sport and it performed great for my fist 2 flights this past Sunday. It is very nice having the extra security of this system in my new baby.
    Thanks!!
    Anthony
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Tr50539.jpg 
Views:	2 
Size:	127.9 KB 
ID:	1477916   Click image for larger version. 

Name:	Hf98839.jpg 
Views:	3 
Size:	144.7 KB 
ID:	1477917  
    WACO Brother #30 Cub Brother #17
    It's not the hours you put in It's what you put into the hours.

  7. #7

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tempe, AZ
    Posts
    941
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sport Plus Lighting Issue

    Hi,
    Very nice looking.
    Robert Ritchey
    Owner, Smart-Fly
    www.Smart-Fly.com


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 01:41 PM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.