Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 14 of 14

  1. #1

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    montreal, QC, CANADA
    Posts
    843
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    DX7 USB cable

    Hi guys... does anyone know where I can get a USB cable to use the DX7 with a simulator software? I have found for futaba and Sky but nothing for DX7... does anyone know??? Thanks

  2. #2
    Jatohulk's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Miami, FL
    Posts
    575
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: DX7 USB cable


    ORIGINAL: matador_24

    Hi guys... does anyone know where I can get a USB cable to use the DX7 with a simulator software? I have found for futaba and Sky but nothing for DX7... does anyone know??? Thanks
    What sim are you using??
    IT\'\'S ALL FUN AND GAMES UNTIL YOU SMACK INTO THE WALL AND BRAKE SOMETHING!!!!!!!!!

  3. #3

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Edmonton, AB, CANADA
    Posts
    7,441
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: DX7 USB cable


    ORIGINAL: matador_24

    Hi guys... does anyone know where I can get a USB cable to use the DX7 with a simulator software? I have found for futaba and Sky but nothing for DX7... does anyone know??? Thanks
    Just get the JR one, they are compatible.

  4. #4
    Jatohulk's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Miami, FL
    Posts
    575
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: DX7 USB cable

    If you are using Phoenix Sim you do not need a cable the sim bring it to use with a DX7 thats why I ask...
    IT\'\'S ALL FUN AND GAMES UNTIL YOU SMACK INTO THE WALL AND BRAKE SOMETHING!!!!!!!!!

  5. #5

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    montreal, QC, CANADA
    Posts
    843
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: DX7 USB cable

    AeroFly ProDeluxe...... can anyone could give me a link if it's possible????

    is it 100% sure that DX7 is compatible with the JR cable?

    Thanks

  6. #6
    BryFlyGuy67's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Grand Rapids, MI
    Posts
    1,578
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: DX7 USB cable

    Anyone know how to get the DX7 to work with RealFlight G3.5, period????? I have the cables that allow me to plug it in to the Interlink controller, but when I do, the controls are AFU and I can't get them sorted right. []
    TREX 450 V2 (BLK), CC35, 12T; NEU 1107/2Y
    TREX 450 V2 (SLVR), CC45, 14T; NEU 1107/2Y

  7. #7

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    montreal, QC, CANADA
    Posts
    843
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: DX7 USB cable

    where did you get the cable??? can post the link please? thanks

  8. #8
    BryFlyGuy67's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Grand Rapids, MI
    Posts
    1,578
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: DX7 USB cable


    ORIGINAL: matador_24

    where did you get the cable??? can post the link please? thanks
    Matador,

    Several cables were included in the RF G3.5 kit. One of which plugs into the back of the Interlink controller and has a plug that goes into the trainer port on the DX7.

    My problem is that RF G3.5 does sense an additional controller, but the channel assignments are totally AFU and there is no apparent way of correcting this....
    TREX 450 V2 (BLK), CC35, 12T; NEU 1107/2Y
    TREX 450 V2 (SLVR), CC45, 14T; NEU 1107/2Y

  9. #9

    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Brandon, WI
    Posts
    66
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: DX7 USB cable

    Same here with RF G4.0. I cannot get the channels to their proper assignment for my DX7 either.

    I hope someone knows something about this.

    Matt
    Matt
    ____________
    TREX 450SA stock
    JR (3)DS285s for cyclic
    JR DS3400G for tail
    LT2100G gyro
    Spektrum DX 7
    AR 6100

  10. #10

    Join Date
    Aug 2002
    Location
    miami, FL
    Posts
    31
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: DX7 USB cable

    G-4 comes with usb cable for JR & DX7 however if you read the manual
    it states that the other radio must be FM. DX& is Spektrum 2.4 it wont work
    Jay

    MAXY\"S Pro Racing Fuels

  11. #11

    Join Date
    May 2007
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    567
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: DX7 USB cable

    ORIGINAL: BryFlyGuy67

    Anyone know how to get the DX7 to work with RealFlight G3.5, period????? I have the cables that allow me to plug it in to the Interlink controller, but when I do, the controls are AFU and I can't get them sorted right. []
    There are a couple of ways to set it up, RTFM.

    The simplest way is to create a new model in the radio with the default settings. You must select fixed wing for this model, NOT HELI. The sim will take care of all the mixing and stuff, the radio is basically just sending stick position. Then just go into the controller menu, select the controller in the menu, then do the calibration. Some of the functions like throttle hold may be on a different switch but that's no big deal. Use this model whenever you use the controller with G3.5 and it will work with all the sim models.

    The other way is to do all the heli mixing programming in the radio like you would with a real heli but there's a bunch of tweaking in the sim that you have to do to get it to work. And you have to program it for every sim model just like you would for all your real models. I messed around with it a little bit but it seemed like a pain so I just use the first method above.
    Esky Lama V4, Blade CP+, Esky Honey Bee King 2, Trex 450SE, Trex 600N

  12. #12
    benckiesbajas's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    perth, , AUSTRALIA
    Posts
    319
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: DX7 USB cable

    hi i brought phoenix rc flight sim about a month ago and my dog chewed up the jr usb cable the bit befor the the black box that goes to the computer can i buy another one ?

    Cheers shane
    BENCKIESBAJAS

  13. #13

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    montreal, QC, CANADA
    Posts
    843
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: DX7 USB cable

    there are many sellers on ebay selling the JR cable usb, just type it on ebay and you will see any options, they are about 10 bucks shipped

  14. #14
    Cleared2Engage's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Oxnard, CA
    Posts
    602
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: DX7 USB cable


    ORIGINAL: benckie

    hi i brought phoenix rc flight sim about a month ago and my dog chewed up the jr usb cable the bit befor the the black box that goes to the computer can i buy another one ?

    Cheers shane
    My brother's dog did the same thing. I just soldered on an extra usb connector that came with one of my digital cameras. Cost $0.
    When it absolutely, positively has to be destroyed overnight...
    USMC 0861 Fire Support Man (Artillery/Naval Guns/CAS)


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 11:44 PM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.