T-Rex heli For all you T-Rex lovers out there, this where you can post!

DX7 USB cable

Reply
Old 01-24-2008, 10:50 PM
  #1
matador_24
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2007
Location: montreal, QC, CANADA
Posts: 843
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default DX7 USB cable

Hi guys... does anyone know where I can get a USB cable to use the DX7 with a simulator software? I have found for futaba and Sky but nothing for DX7... does anyone know??? Thanks
matador_24 is offline  
Reply With Quote
Old 01-24-2008, 11:22 PM
  #2
Jatohulk
 
Jatohulk's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Miami, FL
Posts: 575
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: DX7 USB cable


Quote:
ORIGINAL: matador_24

Hi guys... does anyone know where I can get a USB cable to use the DX7 with a simulator software? I have found for futaba and Sky but nothing for DX7... does anyone know??? Thanks
What sim are you using??
Jatohulk is offline  
Reply With Quote
Old 01-24-2008, 11:32 PM
  #3
Druss
 
Join Date: Aug 2007
Location: Edmonton, AB, CANADA
Posts: 7,441
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: DX7 USB cable


Quote:
ORIGINAL: matador_24

Hi guys... does anyone know where I can get a USB cable to use the DX7 with a simulator software? I have found for futaba and Sky but nothing for DX7... does anyone know??? Thanks
Just get the JR one, they are compatible.
Druss is offline  
Reply With Quote
Old 01-24-2008, 11:35 PM
  #4
Jatohulk
 
Jatohulk's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Miami, FL
Posts: 575
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: DX7 USB cable

If you are using Phoenix Sim you do not need a cable the sim bring it to use with a DX7 thats why I ask...
Jatohulk is offline  
Reply With Quote
Old 01-25-2008, 10:51 AM
  #5
matador_24
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2007
Location: montreal, QC, CANADA
Posts: 843
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: DX7 USB cable

AeroFly ProDeluxe...... can anyone could give me a link if it's possible????

is it 100% sure that DX7 is compatible with the JR cable?

Thanks
matador_24 is offline  
Reply With Quote
Old 01-25-2008, 02:01 PM
  #6
BryFlyGuy67
 
BryFlyGuy67's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Grand Rapids, MI
Posts: 1,578
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: DX7 USB cable

Anyone know how to get the DX7 to work with RealFlight G3.5, period????? I have the cables that allow me to plug it in to the Interlink controller, but when I do, the controls are AFU and I can't get them sorted right. []
BryFlyGuy67 is offline  
Reply With Quote
Old 01-25-2008, 03:12 PM
  #7
matador_24
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2007
Location: montreal, QC, CANADA
Posts: 843
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: DX7 USB cable

where did you get the cable??? can post the link please? thanks
matador_24 is offline  
Reply With Quote
Old 01-25-2008, 03:45 PM
  #8
BryFlyGuy67
 
BryFlyGuy67's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Grand Rapids, MI
Posts: 1,578
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: DX7 USB cable


Quote:
ORIGINAL: matador_24

where did you get the cable??? can post the link please? thanks
Matador,

Several cables were included in the RF G3.5 kit. One of which plugs into the back of the Interlink controller and has a plug that goes into the trainer port on the DX7.

My problem is that RF G3.5 does sense an additional controller, but the channel assignments are totally AFU and there is no apparent way of correcting this....
BryFlyGuy67 is offline  
Reply With Quote
Old 01-25-2008, 03:51 PM
  #9
myatesklan
 
Join Date: Nov 2007
Location: Brandon, WI
Posts: 66
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: DX7 USB cable

Same here with RF G4.0. I cannot get the channels to their proper assignment for my DX7 either.

I hope someone knows something about this.

Matt
myatesklan is offline  
Reply With Quote
Old 01-25-2008, 04:43 PM
  #10
jaycab
 
Join Date: Aug 2002
Location: miami, FL
Posts: 31
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: DX7 USB cable

G-4 comes with usb cable for JR & DX7 however if you read the manual
it states that the other radio must be FM. DX& is Spektrum 2.4 it wont work
jaycab is offline  
Reply With Quote
Old 01-25-2008, 05:28 PM
  #11
gnd2
 
Join Date: May 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 567
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: DX7 USB cable

Quote:
ORIGINAL: BryFlyGuy67

Anyone know how to get the DX7 to work with RealFlight G3.5, period????? I have the cables that allow me to plug it in to the Interlink controller, but when I do, the controls are AFU and I can't get them sorted right. []
There are a couple of ways to set it up, RTFM.

The simplest way is to create a new model in the radio with the default settings. You must select fixed wing for this model, NOT HELI. The sim will take care of all the mixing and stuff, the radio is basically just sending stick position. Then just go into the controller menu, select the controller in the menu, then do the calibration. Some of the functions like throttle hold may be on a different switch but that's no big deal. Use this model whenever you use the controller with G3.5 and it will work with all the sim models.

The other way is to do all the heli mixing programming in the radio like you would with a real heli but there's a bunch of tweaking in the sim that you have to do to get it to work. And you have to program it for every sim model just like you would for all your real models. I messed around with it a little bit but it seemed like a pain so I just use the first method above.
gnd2 is offline  
Reply With Quote
Old 02-17-2008, 01:00 AM
  #12
benckiesbajas
 
benckiesbajas's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: perth, , AUSTRALIA
Posts: 319
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: DX7 USB cable

hi i brought phoenix rc flight sim about a month ago and my dog chewed up the jr usb cable the bit befor the the black box that goes to the computer can i buy another one ?

Cheers shane
benckiesbajas is offline  
Reply With Quote
Old 02-17-2008, 08:57 AM
  #13
matador_24
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2007
Location: montreal, QC, CANADA
Posts: 843
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: DX7 USB cable

there are many sellers on ebay selling the JR cable usb, just type it on ebay and you will see any options, they are about 10 bucks shipped
matador_24 is offline  
Reply With Quote
Old 02-17-2008, 06:27 PM
  #14
Cleared2Engage
 
Cleared2Engage's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Oxnard, CA
Posts: 602
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: DX7 USB cable


Quote:
ORIGINAL: benckie

hi i brought phoenix rc flight sim about a month ago and my dog chewed up the jr usb cable the bit befor the the black box that goes to the computer can i buy another one ?

Cheers shane
My brother's dog did the same thing. I just soldered on an extra usb connector that came with one of my digital cameras. Cost $0.
Cleared2Engage is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 09:08 PM.