Tachometer Readings Post your tachometer readings for your motor in here or ask others what they are getting out of their motor/prop combos!

Tachometer

Reply

Old 03-13-2016, 07:47 PM
  #1  
Red Raider
Thread Starter
My Feedback: (86)
 
Join Date: May 2005
Location: Idalou, TX
Posts: 321
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Tachometer

Good readings come from a good tach. Which one are you using??
Red Raider is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2016, 05:30 AM
  #2  
1QwkSport2.5r
 
1QwkSport2.5r's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Cottage Grove, MN
Posts: 9,510
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

I use a cheap Hobbico tacho... But it's said the hot ticket tacho is the TNC tach. I've yet to get one, but plan to have one.
1QwkSport2.5r is online now  
Reply With Quote
Old 04-11-2016, 05:33 PM
  #3  
Rocketman612
My Feedback: (84)
 
Rocketman612's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Enterprise, AL
Posts: 2,613
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

+1 on the TNC Tach.

2 or 3 blade selection, Displays highest RPM in addition to active RPM, Picks up RPM's well behind the prop better than the Hobbico Tach.

Pete
Rocketman612 is offline  
Reply With Quote
Old 04-11-2016, 05:54 PM
  #4  
1QwkSport2.5r
 
1QwkSport2.5r's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Cottage Grove, MN
Posts: 9,510
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Originally Posted by Rocketman612 View Post
+1 on the TNC Tach.

2 or 3 blade selection, Displays highest RPM in addition to active RPM, Picks up RPM's well behind the prop better than the Hobbico Tach.

Pete
Only problem is they're four times the price of the Hobbico. . I still want one, but I'm not in a hurry.
1QwkSport2.5r is online now  
Reply With Quote
Old 04-11-2016, 06:07 PM
  #5  
rafeeki
My Feedback: (11)
 
rafeeki's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: St John, IN
Posts: 426
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Who sells the TNC?
rafeeki is offline  
Reply With Quote
Old 04-12-2016, 07:40 AM
  #6  
Rocketman612
My Feedback: (84)
 
Rocketman612's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Enterprise, AL
Posts: 2,613
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

go to this link they are selling it for $85

http://www.aztechaeromodels.com/inde...product_id=707

Pete
Rocketman612 is offline  
Reply With Quote
Old 04-21-2016, 08:14 PM
  #7  
airraptor
My Feedback: (66)
 
Join Date: Jan 2004
Location: fairfield, CA
Posts: 4,182
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

The cheap ones record the same RPM as the TNC. I have two TNC's and several cheaper ones. Some of the cheaper ones record highest rpm also. TNC does work better in low light conditions and will pick up the prop from farther away. For the price of the TNC you can buy 3 or 4 or the cheaper ones.
For the cheaper ones I like the Hanger nine one as its pretty small.
airraptor is offline  
Reply With Quote
Old 04-22-2016, 04:52 AM
  #8  
raptureboy
 
raptureboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Kempton PA
Posts: 2,619
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

I had a glowbee and lost it and now they are discontinued. It worked with all prop and had a memory.
raptureboy is offline  
Reply With Quote
Old 04-22-2016, 05:10 AM
  #9  
raptureboy
 
raptureboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Kempton PA
Posts: 2,619
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

WOW $95 I don't need that much accuracy
raptureboy is offline  
Reply With Quote
Old 08-10-2018, 07:42 AM
  #10  
Jesse Open
 
Jesse Open's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: Just North of Canadian border
Posts: 547
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Originally Posted by raptureboy View Post
WOW $95 I don't need that much accuracy
Same accuracy now costs $150!
Jesse Open is offline  
Reply With Quote
Old 08-10-2018, 06:51 PM
  #11  
aspeed
 
aspeed's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Ruthven, ON, CANADA
Posts: 3,227
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

If you have a cellphone there is an app 4 that. Audio tach. Price is right, a nice round number if you have a cell phone.
aspeed is online now  
Reply With Quote
Old 08-13-2018, 05:24 AM
  #12  
Jesse Open
 
Jesse Open's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: Just North of Canadian border
Posts: 547
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Originally Posted by raptureboy View Post
I had a glowbee and lost it and now they are discontinued. It worked with all prop and had a memory.
Maybe it will remember to come home.
Jesse Open is offline  
Reply With Quote
Old 08-14-2018, 01:27 PM
  #13  
1QwkSport2.5r
 
1QwkSport2.5r's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Cottage Grove, MN
Posts: 9,510
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

I use a cheap hobbico tach. They probably will discontinue it now that Horizon owns Tower.
1QwkSport2.5r is online now  
Reply With Quote
Old 09-01-2018, 08:51 PM
  #14  
the Wasp
My Feedback: (1)
 
Join Date: Sep 2003
Location: VT
Posts: 2,892
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

a few years back we tested 3 tachs at the same time, the tachs were all different brands and they were all within some 200 RPM of each other,, the question is>>>>> what tach was the closest to the truth,,, the answer>>> don't worry about the truth, buy one and learn to use it to know your own engines better

Jim
the Wasp is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service