Team Associated - Monster GT Discuss all things AE MGT right here!

brushless mgt

Reply
Old 04-05-2011, 08:27 PM
  #1
myposrustler
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Location: lansing, MI
Posts: 77
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default brushless mgt

well i thought i would share this i sure there are alot of these out there but i got tired of buying nitro its not cheap here lol so i got a novak hv pro 6.5 brushless setup and a motor mount from tekno started putting this togeather about a week ago ran with the 2 speed for a while till the owb took a crap. so i locked the trans in 2nd gear and locked the 2nd gear to the main shaft here are some pix

i started with this mount i made didnt really like it


then went to this with the novak hv the mmm was for my ofna hyper st pro



myposrustler is offline  
Reply With Quote
Old 04-05-2011, 08:29 PM
  #2
myposrustler
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Location: lansing, MI
Posts: 77
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt

lol love the masking tape on the wires there is now shrink wrap on them that was just to mock up the wires i dont like long wires everywhere
myposrustler is offline  
Reply With Quote
Old 04-06-2011, 12:29 AM
  #3
myposrustler
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Location: lansing, MI
Posts: 77
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt

well if any one has done a bl conversion on one of these and used the stock trans id like to know what gearing you used right now i got 11t/54 i know it could use bigger pinon but mod1's are almost 10$ so any help would be nice on that thanx
myposrustler is offline  
Reply With Quote
Old 04-06-2011, 01:30 AM
  #4
Sibant
 
Join Date: Sep 2010
Location: Culver City, CA
Posts: 28
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt

im using a 18t pinion but my truck is cogging like a ***** when i try to launch or anything more then 1/4 throttle

how fast is your truck with the 11t?
Sibant is offline  
Reply With Quote
Old 04-06-2011, 04:42 PM
  #5
myposrustler
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Location: lansing, MI
Posts: 77
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt

well i have the novak hv 6.5 and it it sensord so i dont have cogging,the motor is i think 3400kv with a radar gun ive had it up to 42mph that was with the 11t and 54t the motor stays really cool after a 30min run its only 90deg esc is around 72deg what motor do you run and what are the temps you get with the 18t i do have a mamba monster motor and esc but i like the sencored stuff
myposrustler is offline  
Reply With Quote
Old 04-06-2011, 05:22 PM
  #6
Sibant
 
Join Date: Sep 2010
Location: Culver City, CA
Posts: 28
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt

im using a hk 150a esc and a tacon 2000kv

dunno about temps cause i really cant run the truck with the cogging. i have to push the truck to get it going then if i use more then 1/4 throttle it cogs again lol

waiting for a program card but its been out of stock for about a month now
Sibant is offline  
Reply With Quote
Old 04-06-2011, 08:59 PM
  #7
myposrustler
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Location: lansing, MI
Posts: 77
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt

wow my buddy runs the tacon motor and its really nice works good well i guess im going to try to buy a few mod1 pinons and see how it go's the ez run you got can you program it right at the esc useing the butten or the remote my mmm cogs alot when the timeing and start power is turned way up
myposrustler is offline  
Reply With Quote
Old 04-07-2011, 12:04 PM
  #8
Sibant
 
Join Date: Sep 2010
Location: Culver City, CA
Posts: 28
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt

for some reason they only let you program this hobbyking 150a esc with the prgram card and its out of stock lol

its driving me mad
Sibant is offline  
Reply With Quote
Old 04-07-2011, 11:19 PM
  #9
myposrustler
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Location: lansing, MI
Posts: 77
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt

got a new body for it as for the settings it should come out of box with punch disabled meaning it gives as much power as the batts can handle what are you running for batteries if lipos what c rating and how many cells
myposrustler is offline  
Reply With Quote
Old 04-07-2011, 11:31 PM
  #10
myposrustler
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Location: lansing, MI
Posts: 77
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt

here is some info i found i guess there is a number of things that could cause the cogging are you running 2.4ghz or am tx rx? http://www.rcuniverse.com/forum/m_9745051/printable.htm hope this helps might not be the programing does it do it when you have the truck off the ground?
myposrustler is offline  
Reply With Quote
Old 04-08-2011, 11:30 AM
  #11
Sibant
 
Join Date: Sep 2010
Location: Culver City, CA
Posts: 28
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt

using 2.4ghz radio and a 6s lipo 30c 4000mah and no it dosnt do it when i lift the truck off the ground
Sibant is offline  
Reply With Quote
Old 04-09-2011, 02:12 PM
  #12
ilanstylz
 
Join Date: Jan 2009
Location: Victorville, CA
Posts: 463
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt

Nice setup, yeah theres alot of parts that I need that are out of stock as well, but I did find this for you:

http://www.hobbypartz.com/hobbywing-...ogram-box.html

I'll be getting one soon as well....
ilanstylz is offline  
Reply With Quote
Old 04-09-2011, 09:56 PM
  #13
Sibant
 
Join Date: Sep 2010
Location: Culver City, CA
Posts: 28
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt

i have that exact programmer but the hobbyking 150a esc has a special box made just for it and its been sold out for about a month now

this one here   http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...dProduct=10458

i cant run the truck anyways cause my lipo charger burst into flames charging my 6s lol
Sibant is offline  
Reply With Quote
Old 04-10-2011, 08:19 AM
  #14
ilanstylz
 
Join Date: Jan 2009
Location: Victorville, CA
Posts: 463
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt


Quote:
ORIGINAL: Sibant

i have that exact programmer but the hobbyking 150a esc has a special box made just for it and its been sold out for about a month now

this one here http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...dProduct=10458

i cant run the truck anyways cause my lipo charger burst into flames charging my 6s lol

***, I've heard of lipo's catching fire, but never the charger..... What brand charger was it? Man don't tell me they need heat sensors on chargers now lol.....
ilanstylz is offline  
Reply With Quote
Old 04-10-2011, 10:58 AM
  #15
Sibant
 
Join Date: Sep 2010
Location: Culver City, CA
Posts: 28
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt

was a supermate dc6. started smoking and the lights started to blink then FIRE!!!!! lol
Sibant is offline  
Reply With Quote
Old 04-17-2011, 10:14 AM
  #16
myposrustler
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Location: lansing, MI
Posts: 77
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt

well i just got my 8.0 tranny in. the 4.6 tranny went through 4 2speed gears in 3 packs lol so this 8.0 is all steel gear and bigger shafts
myposrustler is offline  
Reply With Quote
Old 04-17-2011, 04:06 PM
  #17
Sibant
 
Join Date: Sep 2010
Location: Culver City, CA
Posts: 28
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt

very nice!!!

i figured out my problem. my setup isnt cogging its not getting enough power!!

my motor is squeeling cause it dosnt have enough juice off the launch or at full speed so i really think if i get the esc programmer it will run great

have you run it much with the 8.0 tranny?
Sibant is offline  
Reply With Quote
Old 04-18-2011, 02:18 PM
  #18
myposrustler
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Location: lansing, MI
Posts: 77
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt

not enuff power how are you batts what are you running. and yes the 8.0 tranny is sweet all steel gears im running the 2 speed till the one way bearing goes out then ill lock it like i did with the 4.6 trans also i just got a savage 25 ss i made that brushless with a mmm 2200kv system thatts fun too but the mgt will out run it on a track the only monster truclk i think comes close to handling like the mgt is the losi or well the revo but that is more like a truggy to me
myposrustler is offline  
Reply With Quote
Old 04-19-2011, 03:04 AM
  #19
Sibant
 
Join Date: Sep 2010
Location: Culver City, CA
Posts: 28
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt

im using a 6s 4000mah

i cant change setting for timing and punch control yet but i really hope that fixes my problem

stupid hk taking over 2 months to stock a damn program card



Sibant is offline  
Reply With Quote
Old 04-23-2011, 09:54 PM
  #20
cummins driver
 
cummins driver's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Danville, KY
Posts: 4,388
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt

Looks good. What wheels and tires are those in the 2nd picture?

I have a brushless monster GT. Im running the HK 150a ESC and an EZrun 2350kv 3674 motor in it. However, Im also running an HPI E-Savage transmission instead of the monster GT transmission. Works great. I have been running it for around a year now and have had very little problem out of it.

Eric
cummins driver is offline  
Reply With Quote
Old 04-25-2011, 09:27 AM
  #21
Sibant
 
Join Date: Sep 2010
Location: Culver City, CA
Posts: 28
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt

do you have the program card for the hk 150a?

ill send you my right nut if you can let me use it. hk been out of stock for over 2 months now and no sign of em commin in soon
Sibant is offline  
Reply With Quote
Old 04-28-2011, 01:03 PM
  #22
Sibant
 
Join Date: Sep 2010
Location: Culver City, CA
Posts: 28
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt

well some progress has been made

the hk esc is same as a ztw esc so im tryin to get a program card for a ztw but they look to be sold out everywere as well

found a few people who own a hk card but either they dont respond or arnt willing to let me use it


Sibant is offline  
Reply With Quote
Old 05-03-2011, 12:38 AM
  #23
Sibant
 
Join Date: Sep 2010
Location: Culver City, CA
Posts: 28
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt

hey cummins if you get a minute please check your inbox
Sibant is offline  
Reply With Quote
Old 05-03-2011, 08:17 PM
  #24
Sibant
 
Join Date: Sep 2010
Location: Culver City, CA
Posts: 28
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt

ohhhhh yeah! hk just got some esc and cards in!! the e-mgt shall rise again
Sibant is offline  
Reply With Quote
Old 05-11-2011, 02:38 PM
  #25
Sibant
 
Join Date: Sep 2010
Location: Culver City, CA
Posts: 28
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: brushless mgt

well got my program card and motor still dosnt run right

i have to ease into throttle to get it to move.. if i try and give it say 1/4 throttle out of the hole the motor squeals like a drill when you dont pull the trigger enough

if im goin a decent speed and try to give it more then 3/4 throttle the motor dies

anyone have any idea what this could be?

Sibant is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 01:38 AM.