Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 5 of 5

  1. #1
    TKMaxx's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Millinocket, ME
    Posts
    17
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    Having trouble starting with the EZ Start

    I have a T Maxx 2.5 and i'm having trouble getting it started. It started up great the other day and I ran it around for a while and shut it off. I wanted to run it today and I could not get it started all it did was turn the starter motor over and over. I checked all the connections and they are all good, it's almost like its not getting gas. Any help would be great thanks everyone.

  2. #2

    Join Date
    Apr 2004
    Location
    PDX, OR
    Posts
    7,866
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Having trouble starting with the EZ Start

    You could have a small hole in the fuel line or your glow plug has gone bad.

  3. #3

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Helenvillw, WI
    Posts
    549
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Having trouble starting with the EZ Start

    Put on the pull start, ez start is crap
    Traxxas Tmaxx 3.3-WAAAAAY to much done to list
    Redcat Earthquake 8E-Completly stock

  4. #4

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    1,004
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Having trouble starting with the EZ Start

    ORIGINAL: masterhacker1989

    Put on the pull start, ez start is crap
    Don't go doing this so fast.... EZ start is great.... The thing that gives people the problems that causes most to just say,"screw it, i'm throwing this thing out" is just the glow plug wire. Pull that wire off of the glow plug, and use a traditional glow stick. I've had my Jato for about a year and a half now, and have COUNTLESS bashing sessions and the car usually cranks right up after about two, 2 second bursts of the EZ Start wand (using a traditional glow stick). Another big thing is the tuning of your engine. If you can tune the engine well, you should have zero problems starting.

    I would almost guarantee that is your problem, the little wire doesn't provide quite enough power to ignite the fuel. Pull off that one wire, and use a glow stick.
    Take offs are optional, Landings are MANDATORY!
    -Adam

  5. #5

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Helenvillw, WI
    Posts
    549
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Having trouble starting with the EZ Start

    I say kill it, I went through 2 ez starts in a month (the wand thing) and said screw this crap, installed a pull startm and have never been happier, plus I don't need to have that gigantic thing in my pocket/on my belt. also my 3.3 starts faster using a pull start
    Traxxas Tmaxx 3.3-WAAAAAY to much done to list
    Redcat Earthquake 8E-Completly stock


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 06:06 PM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.