Weatronic Support Forum Go here to get help with your Weatronic products.

Wea Problem

Reply
Old 05-01-2011, 09:46 AM
  #1
elvio
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: Dino, SWITZERLAND
Posts: 11
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Wea Problem



Gentlemen,

Today I had two problem with my Weatronic 2,4 GHz system, I was flying with a F3A model and I heard a beep from the Weatronic Tx box, but no strange movement from the model, this was happened also one month ago with another model and another Rx. The second problem is, during the flight, suddenly the model did a movement (ailerons) for one second ( I didn't touch the stick), no beep, this happened two-three times a flight.



I used this system during one year without problems, also with this model.



Transmitter: Graupner MC 24 with Weatronic 2,4 GHz system
Rx: Weatronic Micro 8 Ch



Could please someone help me checking the log files?



Thanks

Regards

Elvio
elvio is offline  
Reply With Quote
Old 05-01-2011, 02:22 PM
  #2
Edgar Perez
 
Edgar Perez's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Gurabo, PUERTO RICO (USA)
Posts: 2,150
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Wea Problem

Post your log file here.
Edgar Perez is offline  
Reply With Quote
Old 05-01-2011, 03:51 PM
  #3
Tony Fandino
 
Join Date: Sep 2002
Location: Miami, FL
Posts: 176
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Wea Problem

Yes in deed. Look into you log file from the transmitter memory card.
Tony Fandino is offline  
Reply With Quote
Old 05-02-2011, 10:46 AM
  #4
elvio
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: Dino, SWITZERLAND
Posts: 11
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Wea Problem



I'm not able to attach the .log file, Could I send it to you by mail?
Thanks in advance.



Regards



Elvio

elvio is offline  
Reply With Quote
Old 09-25-2011, 08:23 AM
  #5
sidgates
 
Join Date: May 2002
Location: Denver, CO
Posts: 1,292
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Wea Problem

Elvio,
I was getting short blips of aileron and motor control. I looked at my log file and it showed very short failsafe events. I found out I had changed my 9C Tx to use PCM instead of PPM. I changed back and no more short failsafe events. You might want to check your TX.
sidgates is offline  
Reply With Quote
Old 10-01-2011, 02:08 AM
  #6
Edgar Perez
 
Edgar Perez's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Gurabo, PUERTO RICO (USA)
Posts: 2,150
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Wea Problem

You can post The file here by changing the extension to .PDF or .jpg
Edgar Perez is offline  
Reply With Quote
Old 10-08-2011, 08:08 AM
  #7
sidgates
 
Join Date: May 2002
Location: Denver, CO
Posts: 1,292
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Wea Problem

Edgar - I have upgraded all my firmware to version 2.56 and my Micro 12 CH is working perfectly now using PPM.
sidgates is offline  
Reply With Quote
Old 10-15-2011, 12:48 AM
  #8
elvio
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: Dino, SWITZERLAND
Posts: 11
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Wea Problem

Edgar,
I'm back from my trip, I try to post the file.

If you look around the sec 504 you can see something strange.

thanks in advance

Regards

Elvio
Attached Files
File Type: pdf
Vt58196.pdf (2.05 MB, 17 views)
elvio is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2011, 05:38 PM
  #9
Edgar Perez
 
Edgar Perez's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Gurabo, PUERTO RICO (USA)
Posts: 2,150
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Wea Problem

Elvio
My computer crashed. Need to reinstall Gigacontrol. Give me a few days.
Edgar Perez is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 12:43 PM.