RCU Forums - View Single Post - zenoah motors
View Single Post
Old 12-09-2003, 05:37 PM
  #2  
TERBObob
Senior Member
My Feedback: (21)
 
TERBObob's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Oelwein, IA
Posts: 3,176
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: zenoah motors

Hey PIRATE ...
Rather than get an AUTOSTARTER device ...might I suggest you try finding the problem with the fuel flow ?
Have you checked the fuel line for possible small pin holes ?
Are you using gas line and not nitro line ?
Did you by chance remove the carb ? Maybe the pulse hole is not lined up correctly ?
Is your fuel tank vented enough ?
Did you try removing the screen inside the carb ? ( sometimes these get gunked up and clog slightly ... I always remove mine no matter what )
Do you have a clunk in your fuel tank ? If so , try removing it and then running it to see if she stays running .
Is she getting proper water flow thru the water jacket on the jug ? A HOT motor will most of the time shut themselves down .
Have you tried bench testing her ? ( of course , with proper water flow thru the water jacket )
Are you running a water cooled tune pipe ( AKA - wet pipe ) ? Is the spot where the water enters lower , or higher than exhaust port on the engine ? If lower ... thats good . If higher - thats BAD - would allow water to possibly return INTO the exhaust port - which would cause shut-down )
Have you adjusted your high/low carb needle settings ?
How old is the motor ? Has it been modded and if so , by whom ?
You say she dies ... how does she die ? Does it act like it fuel starved ? Or is it a sudden stop ?

DOes this happen no matter ehat speed , and only happens after a certain time frame ? Or ?