Go Back  RCU Forums > Electric Aircraft Universe > 3D Electric Flying!
Reload this Page >

Need power for this FlatOut

Notices
3D Electric Flying! Discuss all aspects of Electric 3D RC flying here!

Need power for this FlatOut

Old 11-21-2005, 01:00 AM
  #1  
Synapse
Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2004
Location: , SC
Posts: 41
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Need power for this FlatOut

Hey guys,

I just ordered a FlatOut Edge 540, but I need some power for that joker. I'm new to this, so I'm not quite sure what to go with. I was going to just get the recommended Great Planes battery, but I can't get it in a reasonable amount of time, so I was thinking of getting a Thunder Power from my LHS. The one at the LHS is fairly close to the same specs as the GP, but it doesn't have the cell balancing circuit built into it. How important is this feature and is there anyway that the charger itself can protect the battery from over charging a particular cell?

Check out this thread in e-flight power sources for some more info on the batteries I'm talking about: http://www.rcuniverse.com/forum/m_3572533/tm.htm


Thanks again for all the help guys!



-Lee
Old 11-21-2005, 07:41 PM
  #2  
MaximuM*AltitudE
Senior Member
 
MaximuM*AltitudE's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Boise, ID
Posts: 299
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Need power for this FlatOut

I have the FlatOut CAP 580 with a Tekin Mini Rage 5400kv geared 5:1 with the stock APC prop and it is nutz! I have the Thunder Power 3 Cell 900MAh li poly pack and it is great too! I heard the RimFire Outrunners are good with these planes, but I decided to try a geared brushless setup and it rocks. To the Moon!

Old 11-21-2005, 07:56 PM
  #3  
Synapse
Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2004
Location: , SC
Posts: 41
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Need power for this FlatOut

Cool deal. I'm glad to hear you have that Thunder Power pack and like it... I just ordered one this morning. Should be here just after thanksgiving... lucky for me the LHS I'm getting it through is going to let me borrow a 860mAh TP until the 900 comes in. Gotta love that kinda service.

I decided to just go with the recommendation on the engine and got the rimfire, I'm sure it will be fine for my skill level. I'm pretty new to the brushless thing too, so making decisions on a custom setup for it is a bit of a stretch with my current level of knowledge. heh. I did go with a Phoenix-10 ESC instead of the one Great Planes suggested... the phoenix has way more features and weighs HALF as much. Also went with a GWS receiver (el cheapo... its going to be close to me right) and Futaba S3110 servos. Man I can't wait to hit the back yard with all 900mAh in that little joker!!!

Hey by the way, how much flight time do you get out of the 900?


-Lee
Old 11-21-2005, 10:17 PM
  #4  
Ryguy
My Feedback: (1)
 
Join Date: Jan 2005
Location: Derby, KS
Posts: 506
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Need power for this FlatOut

Get the Rimfire. INSANE power. Hovered my Flatana at 1/3.
Old 11-22-2005, 09:29 AM
  #5  
bhole74
Senior Member
 
bhole74's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Anderson, MO
Posts: 1,084
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Need power for this FlatOut

My Rimfire was defective (bought a Hacker A20-30M) as was the ESC and 1 of 2 of the 640 Lipos. Now they are lost in the mail, probably sitting on Towers dock for the past 2 weeks.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.