Go Back  RCU Forums > RC Airplanes > 3D Flying!
Reload this Page >

NEW BEAST 60

Notices
3D Flying! Our 3D flying forum is the ultimate resource for 3D flyers. Also discuss the latest in "4D" flying!

NEW BEAST 60

Old 06-28-2013, 03:21 PM
  #1  
ThunderBoat42
Thread Starter
My Feedback: (1)
 
ThunderBoat42's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Alabaster, AL
Posts: 708
Received 5 Likes on 3 Posts
Default NEW BEAST 60

See it here...I CAN NOT BELIEVE THIS IS NOT BEING OFFERED IN A GLOW VERSION TOO!!! oh well... i guess the market is changed for us ole traditional glow guys... no engine guys.. considering the nice new gas powerplants too I guess it's time to get some batteries *grin* this looks like a winner.

. http://www.horizonhobby.com/products/beast-60e-arf-EFL9000?cm_mmc=email-_-130628AirNewsletterJuneB-_-Image1-_-EFL9000&utm_source=bronto&utm_medium=email&utm_ter m=Image+-+http%3A%2F%2Fwww.horizonhobby.com%2Fproducts%2Fbe ast-60e-arf-EFL9000%3Fcm_mmc%3Demail-_-130628AirNewsletterJuneB-_-Image1-_-EFL9000&utm_content=Tear+Up+the+Sky+with+the+E-flite+Beast+60e+ARF&utm_campaign=062813_HH_Air_NL_ June_B#
Old 06-28-2013, 06:48 PM
  #2  
rhd-RCU
My Feedback: (36)
 
rhd-RCU's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: burlington, WI
Posts: 715
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: NEW BEAST 60

It is a surprize.
Old 06-29-2013, 06:28 AM
  #3  
ThunderBoat42
Thread Starter
My Feedback: (1)
 
ThunderBoat42's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Alabaster, AL
Posts: 708
Received 5 Likes on 3 Posts
Default RE: NEW BEAST 60

Nice surprise
Old 07-10-2013, 04:34 AM
  #4  
lomcevac540T
My Feedback: (1)
 
lomcevac540T's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Salisbury, NC
Posts: 636
Received 1 Like on 1 Post
Default RE: NEW BEAST 60

Great looking airplane for sure!
Old 07-29-2013, 06:40 PM
  #5  
drac1
My Feedback: (4)
 
drac1's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Romaine, Tasmania, AUSTRALIA
Posts: 1,695
Likes: 0
Received 3 Likes on 3 Posts
Default RE: NEW BEAST 60

Here is my Beast. Just waiting on servos and motor.
Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	By76608.jpg
Views:	665
Size:	67.0 KB
ID:	1904321   Click image for larger version

Name:	Dy80019.jpg
Views:	353
Size:	79.4 KB
ID:	1904322   Click image for larger version

Name:	Ou49693.jpg
Views:	317
Size:	58.9 KB
ID:	1904323   Click image for larger version

Name:	Au57520.jpg
Views:	311
Size:	86.5 KB
ID:	1904324   Click image for larger version

Name:	Kv15772.jpg
Views:	306
Size:	101.4 KB
ID:	1904325  
Old 07-29-2013, 07:00 PM
  #6  
drac1
My Feedback: (4)
 
drac1's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Romaine, Tasmania, AUSTRALIA
Posts: 1,695
Likes: 0
Received 3 Likes on 3 Posts
Default RE: NEW BEAST 60

Straight of of the box here.
Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	Ge94756.jpg
Views:	512
Size:	84.4 KB
ID:	1904358   Click image for larger version

Name:	Uf50482.jpg
Views:	268
Size:	83.1 KB
ID:	1904359  
Old 07-29-2013, 07:58 PM
  #7  
Hellcat716
Senior Member
My Feedback: (2)
 
Hellcat716's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Las Vegas, NV
Posts: 1,266
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: NEW BEAST 60

What do you have on the front of the cowl to simulate a radial engine?
Old 07-29-2013, 08:37 PM
  #8  
drac1
My Feedback: (4)
 
drac1's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Romaine, Tasmania, AUSTRALIA
Posts: 1,695
Likes: 0
Received 3 Likes on 3 Posts
Default RE: NEW BEAST 60

There is a decal that comes in the kit.
Old 07-30-2013, 02:52 AM
  #9  
lomcevac540T
My Feedback: (1)
 
lomcevac540T's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Salisbury, NC
Posts: 636
Received 1 Like on 1 Post
Default RE: NEW BEAST 60

Is there any way to put a small gas engine in this airframe?
Old 07-31-2013, 02:09 AM
  #10  
drac1
My Feedback: (4)
 
drac1's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Romaine, Tasmania, AUSTRALIA
Posts: 1,695
Likes: 0
Received 3 Likes on 3 Posts
Default RE: NEW BEAST 60


ORIGINAL: lomcevac540T

Is there any way to put a small gas engine in this airframe?
This plane is designed for electric power only. If you were to install a glow or gas engine i think the vibration would shake it to bits in no time.

You would have to do quite a bit of strengthening and reinforcing which would add a significant amount of weight. Even then you can't get inside the wings etc. which may not be strong enough to cope.

I'm hoping they will release an IC version in this size.
Old 07-31-2013, 04:42 AM
  #11  
lomcevac540T
My Feedback: (1)
 
lomcevac540T's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Salisbury, NC
Posts: 636
Received 1 Like on 1 Post
Default RE: NEW BEAST 60

I too thought it looked like it was strictly designed for electric, but I have a friend that was inquiring about it.
It would be nice to have an IC version.
Old 08-13-2013, 04:15 AM
  #12  
lomcevac540T
My Feedback: (1)
 
lomcevac540T's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Salisbury, NC
Posts: 636
Received 1 Like on 1 Post
Default

anyone flying one of these yet?
Old 08-19-2013, 10:58 AM
  #13  
D PAYNE
My Feedback: (22)
 
Join Date: Sep 2002
Location: Monticello , IL
Posts: 52
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Hello All,

The Beast are trickling in and should be out by the end of the month.

We have found an incompatibility between the production Power 60 470Kv motors with the 80 Amp ESC. Due to this we have changed the recommendation of the ESC for the Power 60 470Kv to the Castle Phoenix Edge 100. Please see the notice attached.

Thanks David



Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	42706_EFLM4060B_Power60_Addendum.jpg
Views:	497
Size:	529.3 KB
ID:	1910314  
Old 08-19-2013, 02:59 PM
  #14  
zacharyR
My Feedback: (5)
 
Join Date: Dec 2008
Location: Tampa, FL
Posts: 650
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

just enjoy the clean cut cow and clean running electric power 60 ? why would you want to slime up this airframe , I am happy they are not showing this in nitro ..
Old 08-19-2013, 08:32 PM
  #15  
drac1
My Feedback: (4)
 
drac1's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Romaine, Tasmania, AUSTRALIA
Posts: 1,695
Likes: 0
Received 3 Likes on 3 Posts
Default

I have my Beast almost ready to go. as you can see i have fitted the Power 90. i will try a APC 19x8 on 6s and see how it goes. i'm at work for 8 days so hopefully if the weather is ok, the test flight will be next week.
Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	20130816_110315_resized.jpg
Views:	190
Size:	494.9 KB
ID:	1910504   Click image for larger version

Name:	20130816_133030_resized.jpg
Views:	245
Size:	648.3 KB
ID:	1910505   Click image for larger version

Name:	20130816_133054_resized.jpg
Views:	242
Size:	542.0 KB
ID:	1910506   Click image for larger version

Name:	20130816_133338_resized.jpg
Views:	204
Size:	638.0 KB
ID:	1910507  
Old 08-21-2013, 06:08 PM
  #16  
acdii
 
Join Date: Jan 2011
Location: Capron, IL
Posts: 9,557
Received 52 Likes on 46 Posts
Default

Hmm How will this do with a Hacker C50?
Old 08-22-2013, 06:07 AM
  #17  
drac1
My Feedback: (4)
 
drac1's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Romaine, Tasmania, AUSTRALIA
Posts: 1,695
Likes: 0
Received 3 Likes on 3 Posts
Default

QUOTE=acdii;11597191]Hmm How will this do with a Hacker C50?[/QUOTE]

It looks like the recommended prop for this is a 21". I think clearance would be an issue. When the plane is level, there is about 1" clearance.

Last edited by drac1; 08-22-2013 at 06:13 AM.
Old 08-24-2013, 08:41 AM
  #18  
ThunderBoat42
Thread Starter
My Feedback: (1)
 
ThunderBoat42's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Alabaster, AL
Posts: 708
Received 5 Likes on 3 Posts
Default

Dave - Thanks for the update. This plane had cause me to try electric. You guys keep up the good work.

Originally Posted by D PAYNE View Post
Hello All,

The Beast are trickling in and should be out by the end of the month.

We have found an incompatibility between the production Power 60 470Kv motors with the 80 Amp ESC. Due to this we have changed the recommendation of the ESC for the Power 60 470Kv to the Castle Phoenix Edge 100. Please see the notice attached.

Thanks David



Old 08-24-2013, 08:43 AM
  #19  
ThunderBoat42
Thread Starter
My Feedback: (1)
 
ThunderBoat42's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Alabaster, AL
Posts: 708
Received 5 Likes on 3 Posts
Default

Why not use a 3 blade prop? Will look better too. Interested in how it turns out if you go that way.

Originally Posted by drac1 View Post
QUOTE=acdii;11597191]Hmm How will this do with a Hacker C50?
It looks like the recommended prop for this is a 21". I think clearance would be an issue. When the plane is level, there is about 1" clearance.[/QUOTE]
Old 08-24-2013, 09:41 AM
  #20  
acdii
 
Join Date: Jan 2011
Location: Capron, IL
Posts: 9,557
Received 52 Likes on 46 Posts
Default

Originally Posted by ThunderBoat42 View Post
Why not use a 3 blade prop? Will look better too. Interested in how it turns out if you go that way.



It looks like the recommended prop for this is a 21". I think clearance would be an issue. When the plane is level, there is about 1" clearance.
[/QUOTE]


Looks like the prop on the Funtana is 22" so guess its too big. I still dont know what I am going to do with it, maybe stick it on the wall as art.
Old 09-22-2013, 06:29 PM
  #21  
mrbigg
My Feedback: (21)
 
mrbigg's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Streator, IL
Posts: 4,780
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

Originally Posted by zacharyR View Post
just enjoy the clean cut cow and clean running electric power 60 ? why would you want to slime up this airframe , I am happy they are not showing this in nitro ..
Electric powered planes cannot replicate the experience of an internal combustion engine. Local lhs has two of these planes in stock. Looked at them Friday night. Was hoping I could mod them for IC power. Too much work. Horizon just lost a sale. It is a sharp plane for sure though.
Old 09-23-2013, 08:51 AM
  #22  
acdii
 
Join Date: Jan 2011
Location: Capron, IL
Posts: 9,557
Received 52 Likes on 46 Posts
Default

If it can take a gas engine though, no need to fuel proof, but the frame would need some reinforcing.
Old 10-08-2013, 02:54 PM
  #23  
crazyflyboy30
Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Beverlyhills, CA
Posts: 59
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by acdii View Post
If it can take a gas engine though, no need to fuel proof, but the frame would need some reinforcing.
I have putt a DLE 35RA on one of my BEAST 60e .

http://www.youtube.com/watch?v=vFVQ1YqCeNQ


http://www.rcgroups.com/forums/showp...postcount=2422

Last edited by crazyflyboy30; 10-08-2013 at 02:57 PM.
Old 10-13-2013, 04:44 PM
  #24  
acdii
 
Join Date: Jan 2011
Location: Capron, IL
Posts: 9,557
Received 52 Likes on 46 Posts
Default

I dont know enough about electric to know why the C50 wont work with the recommended prop for this plane.
Old 10-13-2013, 06:05 PM
  #25  
crazyflyboy30
Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Beverlyhills, CA
Posts: 59
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Are you looking at something like this ? Hacker Brushless Motor C50-14L 6.7:1

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.