RCU Forums - View Single Post - UK GLOW PLUGS FOR GST 7.7?
View Single Post
Old 08-01-2007, 04:23 PM
  #7  
robegee
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: shrewsbury, UNITED KINGDOM
Posts: 10
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: UK GLOW PLUGS FOR GST 7.7?


ORIGINAL: Scott_GTR

robegee,

As mentioned above, OS #8 works very well in the UK climate and lasts too. I have had the current one in there for 6 months +.

One tip though, DON'T EVER TRY MODEL TECHNIC's FUELS!!!!!!!

I first used Model Techincs when I first got my truck as that all my local shop, (in Essex), had at the time. I put 2 gallons in all through my truck, I could never get it tuned properly, the best I could get it to run was at a stupidly high temperature, (way way over the recommended), I broke a crank shaft, then a con rod, and got through glow plugs like there was no tomorrow, trying every type. It would start after 15 mins or after my brother had finished messing about and wanted to go home. [][] I got through 3 pull start mechs, and even killed a Rotostart. When it did get running I only had a minute or so until it over heated.

Basically it was a horrible time and I almost flogged the truck.

When I ran out of the Technic stuff, my local shop also was out so I though, oh well, this will be the last attempt, and bought Tornado.

WOW!!!! First time, and flew, when I checked the temp it was running really cold, so leaned it out and is slaughtered my bros tuned up Savage!!! [8D]

Basically the Technics crud doesn't have enough oil and so it'll run real hot 'til it breaks.

Since then I have never looked back and I love my truck . I starts on the 1st or 2nd pull and will run until out of fuel or I stop it.
I also tried Blue Thunder and that too is great.

Basically I am NO fan of Model Technics!!!

Happy Trucking.


PS, Its great to hear from someone else in the UK!!!!
Hey scott GTR - cheers for all the info - i'm gonna try and stick with the bigbang 30 model technics fuel - i here what your saying but i've gone for 0s medium to cool plugs and it now seems to be running a treat - full tanks are running through it without any stalls or overheating!

gonna take it to the coast tomorrow in wales to a load of sand dunes - see how much fun i can have.

by the way have you had any problem with the CEN servo's - my steering servos have fried so i've put a big 1/5th scale futaba in instead (modded)
and have you cut the front window out like me to get more air in for cooling?