Notices
Brushed/Brushless motors, speed controls, gear drives Discuss all aspects of brushless motors, brushed motors, speed controls (ESC's), gear drives and propellers in this forum.

ESC and receiver combo

Old 03-23-2004, 06:15 PM
  #1  
pmac
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2004
Location: Cordova, TN
Posts: 10
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default ESC and receiver combo

I'm kind of new to the flying world. I purchased one of those Great Planes Electrifly 5ch receiver/30A esc combo. I'm using it on a Zagi 400X with a Magnetic Mayhem and the standard 9.6V 1700 zagi battery. I have flown it 2 or 3 times and it worked great. The other day I was flying it and about 5 seconds after launching it, it went completely dead. No motor and no control. Now nothing works at all. The battery was completely charged and I haven't messed with anything. A friend of mine flew his Zagi with a similar setup in the same area and hit some nasty interference in the same spot that I went down. Could that be a cause for blowing my esc/receiver or was it probably just a coincidence?
Old 03-23-2004, 08:01 PM
  #2  
JBoss
Senior Member
My Feedback: (1)
 
JBoss's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Huntington, NY
Posts: 110
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: ESC and receiver combo

I would say it is just a coincidence. Have you had any crashes or hard landings. That could loosten up some wires. Also I know you said you had a full charge but did you try another battery. It is strange that you lost controlls also. Good luck. My motto is "if you aint fixin then you aint flyin"

Jim B
Old 03-24-2004, 10:13 AM
  #3  
pmac
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2004
Location: Cordova, TN
Posts: 10
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: ESC and receiver combo

No. I haven't had any major crashes. I had one hard take off with some weird wind, but it flew afterwords. I did try another battery and still have nothing. The wires seem to be in the right places. It's not even a month old so I'm going to return it. Shouldn't a 30A esc be able to handle a 600 speed motor and a 9.6V battery? Maybe it was just a lemon. It seems like there's always something to keep me grounded.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell or Share My Personal Information -

Copyright © 2023 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.