Notices
Brushed/Brushless motors, speed controls, gear drives Discuss all aspects of brushless motors, brushed motors, speed controls (ESC's), gear drives and propellers in this forum.

Motor trouble with Parkzone esc/receiver

Old 11-17-2006, 02:09 PM
  #1  
tmcc
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2004
Location: Spanaway, WA
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Motor trouble with Parkzone esc/receiver

I have recently purchased a complete esc/receiver/servo/transmitter set up out of a flying Parkzone Focke-Wulf 190 and am having some motor problems. The motor will not run until you advance the throttle half way and then slightly past half way the engine stops running. I am using a 8.4v 730 mah Ni-Mh battery, a GWS EPS-350c motor with a 3.75:1 drive, 10 x 6.5 prop. The servos function properly and I have the jumpers set for a Ni-Mh battery. I have only bench tested this combo and have only been running the motor for a max of about 10 seconds at a time. I hooked the battery straight to the motor and it runs fine. This combo, if it ever works, will go into a scratch built park flyer weighing under a pound. I did serch the forums before posting and came up empty. Any thoughs? Thanks
Old 11-17-2006, 05:28 PM
  #2  
Fliprob17
Senior Member
 
Fliprob17's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Rancho Santa Margarita, CA
Posts: 1,590
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Motor trouble with Parkzone esc/receiver

The ESC may need to be reprogrammed for the min. and max. throttle after hooking up the new motor. If that ESC has that function. If you do not have instructions, you may want to try this, set your TX and zero/min. throttle, plug in the battery, then move the stick to max. throttle and back down again so the ESC memory recongnizes the range of travel on the throttle stick. Of course hold on to the plane when you do this [:-]
Old 11-17-2006, 05:30 PM
  #3  
Fliprob17
Senior Member
 
Fliprob17's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Rancho Santa Margarita, CA
Posts: 1,590
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Motor trouble with Parkzone esc/receiver

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin...?&I=LXJSS4&P=0

Is this the motor? It is only rated at 6volts. And you are using a 8.4 volt battery. I don't know if that is enough to cause problems, but it might be??
Old 11-18-2006, 09:55 PM
  #4  
tmcc
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2004
Location: Spanaway, WA
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Motor trouble with Parkzone esc/receiver

I posted the prop size incorrectly, it is a EP-9070. I've taken a look at the instructions, and the esc is not programable and it does not have the a trim adjustment for the throttle on the tx. I did turn it on and go full throttle and back to zero and still no luck. I will try a different battery. Thanks for the help!

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell or Share My Personal Information -

Copyright © 2023 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.