Notices
Car Nitro & Gas Engines Discuss all aspects of Nitro and Gas rc car engines here!

[Help] Pull start/cord is a bit jump

Old 09-11-2008, 03:36 AM
  #1  
cm.jake_x
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2008
Location: MelbourneVictoria, AUSTRALIA
Posts: 13
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default [Help] Pull start/cord is a bit jump

Hopefully this topic hasn't already been created; I've tried searching and sadly no results came up. The other day I got a new pull cord/start and installed it all is fine. But i still can't get my engine to start up. When i pull it the pull start slowly pulls the cord back in 1 second or 0.5 intervals giving it a "jolting" or "jumping" effect. When I release my spark plug, it makes the "jumping" effect a little bit more smooth but as a result fuel is coming out on the sides of the head. Sadly; I am not a genius at this stuff although I love it. Is there anything I can do?

Thanks
Old 09-11-2008, 04:37 PM
  #2  
supermod
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: lisbon falls, ME
Posts: 343
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: [Help] Pull start/cord is a bit jump

take it back off and make sure every thing is seated correctly
Old 09-12-2008, 01:01 AM
  #3  
cm.jake_x
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2008
Location: MelbourneVictoria, AUSTRALIA
Posts: 13
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: [Help] Pull start/cord is a bit jump

thanks! just fixed it this afternoon; sadly the nut for the pullcord was the wrong way. Omg such an idiot...

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.