Go Back  RCU Forums > RC Helicopters > Draganfly Innovations Products
Reload this Page >

Futaba 9CAP radio - Draganflyer

Notices
Draganfly Innovations Products Discuss all the Draganfly Innovations Products in this forum

Futaba 9CAP radio - Draganflyer

Old 04-23-2007, 02:52 AM
  #1  
reemas
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2003
Location: city, CA,
Posts: 107
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Futaba 9CAP radio - Draganflyer

I'm thinking of getting a Draganflyer V Ti but I already own a Futaba 9CAP (channel 34) radio.

Can I use my current computerized radio with the draganflyer? would it be cheaper? i can't find any info on their site.

thanks!
Old 04-23-2007, 10:42 AM
  #2  
Nicoleto
Member
 
Nicoleto's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: BogotaCund, COLOMBIA
Posts: 65
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Futaba 9CAP radio - Draganflyer

Yes you can use any computerized radio as long as it is Futaba or Hitec compatible. I used to fly my DF with a 9C (Mine had the synthesized module) and works perfectly.
Old 04-23-2007, 10:44 AM
  #3  
Nicoleto
Member
 
Nicoleto's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: BogotaCund, COLOMBIA
Posts: 65
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Futaba 9CAP radio - Draganflyer

I forgot to tell you about the price. Yes it would be cheaper to buy the DF without TX. That’s the way I bought mine.
Old 04-23-2007, 10:45 AM
  #4  
reemas
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2003
Location: city, CA,
Posts: 107
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Futaba 9CAP radio - Draganflyer

just called the draganflyer store, and they don't make any model with a channel 34 receiver. would i still be able to make this work? or am i now forced to buy their radio?

thanks for the reply!
Old 04-23-2007, 10:54 AM
  #5  
Nicoleto
Member
 
Nicoleto's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: BogotaCund, COLOMBIA
Posts: 65
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Futaba 9CAP radio - Draganflyer

You don’t have to buy their radio. You just have to buy either the synthesized module for your radio or another TX module with the channel you chose when ordering (When ordering just ask the what channels they have available and choose)
Old 04-23-2007, 10:56 AM
  #6  
reemas
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2003
Location: city, CA,
Posts: 107
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Futaba 9CAP radio - Draganflyer

thanks for the reply.

just spoke with them. they sell channel 37, but my radio is on channel 34. would i be able to swap crstyals in the transmitter or is that too difficult?

i'm new to helicopters, so thanks for all your help.
Old 04-23-2007, 11:12 AM
  #7  
Nicoleto
Member
 
Nicoleto's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: BogotaCund, COLOMBIA
Posts: 65
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Futaba 9CAP radio - Draganflyer

Don’t worry, just order either a synthesized module for the 9C or a xtal module on channel 37 (either one available at most rc shops). The advantage of having the sensitized module is that it eliminates selecting and installing transmitter crystals so you won’t ever have the problem you’re having right now.
Remember, the DF is not xtal changeable.
Old 04-23-2007, 06:35 PM
  #8  
13BRV3
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Navarre, FL
Posts: 235
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Futaba 9CAP radio - Draganflyer


Remember, the DF is not xtal changeable.
Not "user" changeable. When I got my DF-V upgrade from Spectrolutions, I asked about frequencies. Mike said I could get any of the standard freqs, or if I wanted something different, I could send him the crystal, and they'd install and tune it. Now if we could just get 2.4 Ghz

The above is picking nits, and the synth module for the Futaba is the best long term solution, since you can use any 72 Mhz freq at will.

Cheers,
Rusty

Old 04-24-2007, 01:00 AM
  #9  
VRNowhere
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Sacramento, CA
Posts: 16
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Futaba 9CAP radio - Draganflyer

You can send your DF board, along with a Futaba crystal to Spectrolutions and they will replace the built-in crystal with a socket for your Futaba crystal and re-tune your receiver. The turn-around time is about a week and it's well worth it.

Vas

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.