Go Back  RCU Forums > RC Airplanes > RC Jets > Turbine Clinic > Dreamworks Model Products
Reload this Page >

Jet Cat P-100 RX w/intermittent startup & flame out trouble after a few runs

Notices
Dreamworks Model Products Dreamworks Model Products was conceived with one goal in mind; to provide high quality, unique, creative and affordable model products and solutions for all your modeling needs.

Jet Cat P-100 RX w/intermittent startup & flame out trouble after a few runs

Old 08-14-2016, 12:15 PM
  #1  
skunkwurk
Thread Starter
My Feedback: (18)
 
skunkwurk's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: NJ
Posts: 595
Received 40 Likes on 39 Posts
Default Jet Cat P-100 RX w/intermittent startup & flame out trouble after a few runs

Hello,

Posting this in this forum as well.

I have a P100-RX which will run pretty well for 1 to 3 flights, then it starts to fail to startup or won't ramp up cleanly.

Two different symptoms, probably related:
  1. It will start, Stabilize and learn low. When you try to increase the throttle it will hesitate and ultimately die with a "LowRPM" off code.
  2. It will start and begin to ramp up but it will flame out while at "Stabil". Off code is "LowRPM"


Things we have tried w/mixed results:

  1. Checked fuel system, looks ok.
  2. Restart with GSU in manual and manually run up the throttle slowly until we reach full. (appears to work but I'm not 100% confident, symptoms have reemerged)
  3. Restart and relearn RC. (appeared to have worked once when it was dying, but then it didn't work when we tried it on an other day when it was dying.
  4. Set IdleThrResponse to : SLOW & set FullThrResponse to : Normal. (Also appeared to have worked and ran great for 4-5 runs. On the next trip to the field the symptoms reemerged. It's been really really hot and humid, I was advised this helps. It helped kind of, but not really.


I'm now losing confidence in the setup, we all know what it's like to fly doubting the setup, I'm on the verge of grounding the plane at this point, any help would be appreciated.

Regards.

Last edited by skunkwurk; 08-14-2016 at 12:22 PM.
Old 08-15-2016, 05:45 AM
  #2  
Dave Wilshere
 
Join Date: Jun 2002
Location: Watford, UNITED KINGDOM
Posts: 11,915
Likes: 0
Received 220 Likes on 180 Posts
Default

Did you note any voltages running-idle or full power?
Old 08-15-2016, 06:19 AM
  #3  
skunkwurk
Thread Starter
My Feedback: (18)
 
skunkwurk's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: NJ
Posts: 595
Received 40 Likes on 39 Posts
Default

Hello Dave,

I have, here you go.

@ Idle=.5v
@ mid range =1.8v
@ full throttle =2.9v

Thank you.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.