Go Back  RCU Forums > RC Helicopters > Electric RC Helis > E-Flite Helicopters
Reload this Page >

GY 520 installation on the Blade 400

Notices
E-Flite Helicopters Discuss the line of E-Flite mini and micro helis including the Blade CP, CP Pro, Blade CX, etc

GY 520 installation on the Blade 400

Old 10-31-2010, 03:51 PM
  #1  
tandem4
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: Benin City, Edo StateEdu State, NIGERIA
Posts: 131
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default GY 520 installation on the Blade 400

I purchased a GY520 gyro and S9257 servo combination. The enclosed booklet form Futaba is not very clear where the red and black leads included must be inseted into the plug on the wire lead. The lead from the servo position is clear as there is only one opening. Also where must the leads from the gyro be pugged into the stock Spektrum receiver.

See the picture of the plug as installed on the Blade 400 attached. Note the two openings facing upwards.

Also is there any place where I can find the setup parameters for the Gyro with a stock S[ektrum receiver on the Blade 400.
Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	Bz77789.jpg
Views:	6
Size:	64.8 KB
ID:	1526236  
Old 11-01-2010, 09:30 AM
  #2  
Rob2160
Senior Member
 
Rob2160's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Sydney, AUSTRALIA
Posts: 4,786
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: GY 520 installation on the Blade 400


ORIGINAL: tandem4

I purchased a GY520 gyro and S9257 servo combination. The enclosed booklet form Futaba is not very clear where the red and black leads included must be inseted into the plug on the wire lead. The lead from the servo position is clear as there is only one opening. Also where must the leads from the gyro be pugged into the stock Spektrum receiver.

See the picture of the plug as installed on the Blade 400 attached. Note the two openings facing upwards.

Also is there any place where I can find the setup parameters for the Gyro with a stock S[ektrum receiver on the Blade 400.
The full lead from the gyro should plug into your rudder channel on the Spektrum

The lead that has only a single wife should plug into channel 5 (for use with your gyro switch)

The servo then plugs into the opening as you described..

Hope that helps.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.