Notices
Futaba Radios Direct support forum Ask any questions you may have about Futaba radios and product here and get answers direct from Futaba

Trainer switch

Old 08-01-2011, 10:48 AM
  #1  
Terry Bolin
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (7)
 
Join Date: Oct 2008
Location: NEOSHO, MO
Posts: 263
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default Trainer switch

we have a Futaba Fasst 7 channel radio system and yesterday we tried to buddy box to it with a square connector lead in the back..( The slave unit was a Tower buddy box) This would not work on the fasst system but yet the buddy box worked on two other futaba radios that were not Fasst systems.. ( a 4 and a 6 XA ) is there a program in the menu that I need to activate? Thanks for your help..
Terry B.
Old 08-02-2011, 05:34 AM
  #2  
Krysta
 
Join Date: Jan 2003
Location: Champaign, IL
Posts: 3,796
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Trainer switch

Yes, on the 7C FASST, you do need to go into the Trainer Menu and activate it. Please see page 37 of you manual and it should walk you throught setting this up.


Sincerely,
Krysta
Product Development & Support Specialist
Futaba Service Center USA
servic[email protected]
Old 08-02-2011, 05:50 AM
  #3  
Terry Bolin
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (7)
 
Join Date: Oct 2008
Location: NEOSHO, MO
Posts: 263
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default RE: Trainer switch

Thank you and thanks for the great products!
Old 12-22-2011, 01:40 PM
  #4  
Falcons r/c
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Byron, GA
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: Trainer switch

I have the FUTABA FASST T7c for more than a year and it is the best radio I ever had but....I just found my first problem, the trainer program will not activate I have done every thing that the instructions in the book say, so I'm not sure if I'm missing a menu or am I doing something wrong?
(the snap roll works just fine so the switch isn't broken) I have the training cord that match both radios(it came with the Real Fight G5.5)
I'm trying to use the Futaba SKYSPORT T4YF (FM) as the training box

check this video were I show the problem (I hope I'm just doing some thing wrong)


http://www.youtube.com/watch?v=DhLmzFI7jDQ




I hope you can help me

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.