Notices
Futaba Radios Direct support forum Ask any questions you may have about Futaba radios and product here and get answers direct from Futaba

Y harness

Old 03-20-2019, 09:19 AM
  #1  
jofunk
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2009
Location: willow springs , IL
Posts: 1,157
Likes: 0
Received 6 Likes on 5 Posts
Default Y harness

What are the limits for putting servos on a Y harness? In one set up it would be two s3305 servos Y harnessed to one port. In another it would be one s3305 and one s3306 Y harnessed to one port. It is all Futaba equipment.

Thanks,
Joe
Old 03-20-2019, 10:37 AM
  #2  
dbsonic
My Feedback: (3)
 
dbsonic's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: san jose, CA
Posts: 878
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Which Y harness?... they are not all made equal and some of different wire gauge.
I generally try to go for the largest gauge and quality.
Old 03-20-2019, 02:30 PM
  #3  
FUTABA-RC
 
FUTABA-RC's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 1,177
Received 22 Likes on 22 Posts
Default

Originally Posted by jofunk View Post
What are the limits for putting servos on a Y harness? In one set up it would be two s3305 servos Y harnessed to one port. In another it would be one s3305 and one s3306 Y harnessed to one port. It is all Futaba equipment.

Thanks,
Joe
Use a good quality "Y" and you'll be fine.
Old 03-20-2019, 02:31 PM
  #4  
FUTABA-RC
 
FUTABA-RC's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 1,177
Received 22 Likes on 22 Posts
Default

Originally Posted by dbsonic View Post
Which Y harness?... they are not all made equal and some of different wire gauge.
I generally try to go for the largest gauge and quality.
Thanks. A quick reminder, this is not an open discussion forum, it is a vendor forum for direct support. Thanks
Old 03-20-2019, 05:08 PM
  #5  
jofunk
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2009
Location: willow springs , IL
Posts: 1,157
Likes: 0
Received 6 Likes on 5 Posts
Default

I am not a radio expert but am trying to understand. I have a few R6014FS receivers. On some of the ports the signal voltage is 2.7v as opposed to 3v on the other ports. Is there any concern about using a Y harness in a port with a 2.7v signal? Again all the equipment is Futaba. I know there are issues with some after market equipment in the lower voltage ports.


Thanks Again,
Joe
Old 03-20-2019, 10:20 PM
  #6  
FUTABA-RC
 
FUTABA-RC's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 1,177
Received 22 Likes on 22 Posts
Default

Originally Posted by jofunk View Post
I am not a radio expert but am trying to understand. I have a few R6014FS receivers. On some of the ports the signal voltage is 2.7v as opposed to 3v on the other ports. Is there any concern about using a Y harness in a port with a 2.7v signal? Again all the equipment is Futaba. I know there are issues with some after market equipment in the lower voltage ports.


Thanks Again,
Joe
Probably not, unless you are using very long extensions with them. Then maybe, but you would know right away.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.