Notices
Glow Engines Discuss RC glow engines

saito 56 gk hub not spinner

Old 06-17-2006, 07:53 PM
  #1  
lrtx1
Senior Member
Thread Starter
 
lrtx1's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Alachua, FL
Posts: 188
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default saito 56 gk hub not spinner

Hey guys,

Looking for a little help. I have a saito 56 gk (first saito and never ran yet) and I want to use a hub instead of a spinner. The question is this, would the hub be all I need? I have noticed the stock prop nuts have the locking feature? Is it OK to do with out those? Thanks in advance.

Layne
Old 06-17-2006, 08:40 PM
  #2  
w8ye
My Feedback: (16)
 
w8ye's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Shelby, OH
Posts: 37,575
Received 6 Likes on 6 Posts
Default RE: saito 56 gk hub not spinner

I have seen these engines with just the hub as you call it. The hubs were put on tight and the owners never seemed to have any trouble
Old 06-17-2006, 09:20 PM
  #3  
rlmcnii
Senior Member
My Feedback: (3)
 
Join Date: Jul 2005
Location: Pocomoke City, MD
Posts: 525
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: saito 56 gk hub not spinner

lrtx1,
Harry B. Higley (perhaps others) sell very nice thin lock nuts in brasss and aluminum. They are large in diameter and act both as a prop washer and a nut. I use one with great success on a Saito with a DuBro screw-on spinner/nut. It does not take up much space on the propeller shaft and gives you the ability to double nut with a "hub".
Old 06-18-2006, 12:20 AM
  #4  
dan4466
My Feedback: (68)
 
dan4466's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: perry, MI
Posts: 588
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default RE: saito 56 gk hub not spinner

I run two .91 4-strokes with just the hub and have never had a prop come off. I do check it every few flights (which it never seems to be loose).
Old 06-19-2006, 03:49 PM
  #5  
loughbd
Banned
 
Join Date: Nov 2003
Location: Bremerton, WA
Posts: 2,110
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default RE: saito 56 gk hub not spinner

I use a Higley hub on my 50 with no problem. On my 120 too.
Old 06-20-2006, 05:57 PM
  #6  
lrtx1
Senior Member
Thread Starter
 
lrtx1's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Alachua, FL
Posts: 188
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default RE: saito 56 gk hub not spinner

Thank you for the input. It looks as it is not that big of deal, as I once thought.

Layne

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.