Notices
Hitec/MultiPlex Radios- Ask Hitec Customer Service Ask Hitec/MultiPlex Customer Service your Radio questions here.

A9 flaperon issue

Old 05-27-2014, 11:29 PM
  #1  
grinder-RCU
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (1)
 
grinder-RCU's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: London, ON, CANADA
Posts: 782
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default A9 flaperon issue

I came across this problem setting up my plane with flaperons on the A9.

Problem 1: With flaps selected, when i move any of the trims the flaps move excessively. Flaps retracted no issues at all.

Problem 2: In monitor mode ch 5 is sluggish and slow when flaps selected. With no flaps the problem goes away. When not in monitor mode ch 5 works perfect. I change servo leads, no difference. When not in monitor mode ch 5 works perfect so brand new servo seems to be ok.

I made a video to better explain whats going on.

http://www.youtube.com/watch?v=3leKeYpRNhk

Any ideas?.
Old 05-28-2014, 03:37 AM
  #2  
A.T.
Senior Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Auckland, NEW ZEALAND
Posts: 2,581
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

Originally Posted by grinder-RCU View Post
I came across this problem setting up my plane with flaperons on the A9.
Problem 1: With flaps selected, when i move any of the trims the flaps move excessively.
Flaps retracted no issues at all.
Problem 2: In monitor mode ch 5 is sluggish and slow when flaps selected.
With no flaps the problem goes away.
When not in monitor mode ch 5 works perfect.
I change servo leads, no difference.
When not in monitor mode ch 5 works perfect so brand new servo seems to be ok.
I made a video to better explain whats going on.
Any ideas?.
For what ever reason your video starts then sits there with a little symbol chasing itself in a circle.
Most programming errors are caused by inserting data in the wrong order:

. Aurora 9 - Programming Problem? - Parameters must be set in correct order e.g. V_tail, see chart.

Check your data input against:
. Aurora 9 - Flapperon - Flaps - Set up.

and more under Hitec USA Support Forum Sticky:

Aurora 9, 9X, AFHSS 2.4Ghz Module, Transceivers, Receivers & Telemetry
- FAQ, Setups & Tips



Alan T.
Alan's Hobby, Model & RC FAQ Web Links
Old 05-29-2014, 11:23 AM
  #3  
grinder-RCU
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (1)
 
grinder-RCU's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: London, ON, CANADA
Posts: 782
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Thanks for the quick reply Alan. I'll try those steps first and see what happens. Not sure about the youtube vid works ok on my end.

Grinder-RCU
Old 06-02-2014, 06:58 PM
  #4  
grinder-RCU
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (1)
 
grinder-RCU's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: London, ON, CANADA
Posts: 782
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Hi Alan I followed those steps and still having same problems as noted in the first post. Ch5 is lagging behind for some reason. I deleted the model from the Tx and started from scratch still same issues with ch5 slow and trims making flaperons fully retract when any of the trims are touched. Any luck on the youtube vid playing properly for you. I'm not giving up on this is radio. Its very easy to program and very user friendly I love this radio. Tx is version 1.07

Grinder-RCU

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.