Notices
Hitec/MultiPlex Radios- Ask Hitec Customer Service Ask Hitec/MultiPlex Customer Service your Radio questions here.

eclips 7 72 mhz will not move left ellaron

Old 06-07-2014, 02:58 PM
  #1  
KI8FR
Senior Member
Thread Starter
 
KI8FR's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Ovid, MI
Posts: 976
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default eclips 7 72 mhz will not move left ellaron

I have a older eclips 7. I love the radio. but now when I went out to fly. I have no left stick on channel 1. I tested it on a diferant plane and same thing. I know it is not the Rx or the servos. I would like to get it fixed. I just ordered a 2.4 conversation for it with 2 re severs and and have not go it yet. I am hoping this radio is not just. Is there a place to send it to get it fix?

Paul

Old 06-07-2014, 03:28 PM
  #2  
A.T.
Senior Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Auckland, NEW ZEALAND
Posts: 2,581
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

Originally Posted by KI8FR View Post
I have a older Eclips 7. I love the radio. but now when I went out to fly.
I have no left stick on channel 1. I tested it on a diferant plane and same thing.
I know it is not the Rx or the servos. I would like to get it fixed.
I just ordered a 2.4 conversation for it with 2 re severs and and have not go it yet.
I am hoping this radio is not just. Is there a place to send it to get it fix? Paul
Given that you have tried a different servo on that channel as well as a different receiver,
remove the back cover and check the wiring is all intact as given age of the Transmitter,
one wire may have separated from the pot. Refer also:

. DIY cleaning TX & RX pots

.
Hitec Eclipse 7 & Eclipse 7 Pro - FAQ - Setup and Additional Programming


Much more information available below:
"Radio Systems, Accessories, Alterations and FAQ" at
Alan's Hobby, Model & RC FAQ Web Links

Alan T.
Old 06-07-2014, 05:28 PM
  #3  
KI8FR
Senior Member
Thread Starter
 
KI8FR's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Ovid, MI
Posts: 976
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

All the wires are in good shape and I cleaned the pots. I did see that the throws are 100% but the servo will only move one way and about 10%. I do think that this is something not right with it.. I used the radio last weekend with no trouble but now it is messed up.
Paul
Old 06-07-2014, 06:47 PM
  #4  
A.T.
Senior Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Auckland, NEW ZEALAND
Posts: 2,581
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

Originally Posted by KI8FR View Post
All the wires are in good shape and I cleaned the pots
. I did see that the throws are 100% but the servo will only move one way and about 10%.
I do think that this is something not right with it..
I used the radio last weekend with no trouble but now it is messed up. Paul
. Hitec Warranty & Service - homepage.
Note: Hitec USA only services North/South America and Canada.
"Hitec USA customer service department is available Monday through Friday*
from 7am- 4:30 pm Pacific time. Reach us at 858.748.8440 or
[email protected] any time you have a question"
If you are from a country that is outside North and South America, please contact the
Hitec distributor in your country for service.


Alan T.
Alan's Hobby, Model & RC FAQ Web Links

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.