Notices
Hitec/MultiPlex Radios- Ask Hitec Customer Service Ask Hitec/MultiPlex Customer Service your Radio questions here.

A9 losing bind

Old 07-27-2019, 04:00 PM
  #1  
Steve Percifield
Thread Starter
My Feedback: (14)
 
Steve Percifield's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Noblesville, IN
Posts: 1,503
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default A9 losing bind

My Aurora 9 has lost bind with all models in memory. That includes a mixture of optima and minima receivers. !7 models.

One I rebind, everything seems to work normally again with that model.

Battery is a year old and strong.

Any ideas on this?

thanks
steve
Old 08-04-2019, 04:04 PM
  #2  
SA Flyer
My Feedback: (3)
 
SA Flyer's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: SAN ANTONIO, TX
Posts: 146
Received 1 Like on 1 Post
Default

For Aurora 9 related topics, search for username "A.T." who posted a large number of tips and techniques in a sticky.

Whether this link below offers any help, I am not certain. But, it is a start.
https://www.rcgroups.com/forums/show...postcount=2200


I had an A9 for several years, and when the A9X came out, I bought and still have it. Going strong with no issues since.
You might want to also find username "Xpress" whose replies to all thing HiTec are very helpful. Find and PM him with a good description of your issue.
Old 08-04-2019, 05:30 PM
  #3  
speedracerntrixie
My Feedback: (29)
 
speedracerntrixie's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Happy Valley, Oregon
Posts: 8,957
Received 151 Likes on 130 Posts
Default

I had the same issue. It seems that once you have models stored that use Optima receivers with voltage telemetry and then change the modulation to bind a receiver without telemetry you loose the bind with all the Optima receivers when you switch back. I just chalked it up to a design flaw in the firmware and went to using only using Optima receivers in everything.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2022 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.